Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ιδεολογίας, αλλά ανεργίας

19:01 7/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Στην κρίση εξαιτίας της ανεργίας και όχι τις ιδεολογίας, στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο Ευρωπαϊκό success story της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ελσίνκι, στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη – Οδικός Χάρτης

για την Ευρώπη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «το καλό είναι ότι επιτυγχάνουμε πρόοδο, σταθεροποιούμε την χώρα, αποφύγαμε την έξοδο που θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και θα ήταν κακό και για την ΕΕ, πετύχαμε την μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους που έχει γίνει, ενώ πετυχαίνουμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί για την Ελλάδα». Ωστόσο αναφέρθηκε και στο κοινωνικό κόστος «καθώς η Ελλάδα έχει μείωση του ΑΕΠ για έκτη χροιά, που αθροιστικά θα ξεπεράσει το 25%, η ανεργία είναι στο 27% και στους νέους πάνω από 60%».

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά κρίση ανεργίας. Έχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα που φθάνει το 12% στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο οι άνθρωποι που το ψήφισαν δεν το έκαναν από ιδεολογία, ψήφισαν ενάντια στην κρίση». Τέλος ξεκαθάρισε ότι «το success story της Ελλάδας είναι και success story της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα