Σαν σήμερα… αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι ο Χίτλερ

Στις 30 Απριλίου του 1945 – και αφού πρόλαβε την προηγούμενη ημέρα να παντρευτεί την Εύα Μπράουν - ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο υπόγειο καταφύγιο κάτω από την Καγκελαρία, καθώς οι Σοβιετικοί πλησίαζαν στο Βερολίνο. Μαζί του αυτοκτόνησε και η πιστή και αφοσιωμένη Μπράουν παίρνοντας δηλητηριώδη χάπια.

«Είδα τον Χίτλερ σωριασμένο με το κεφάλι του στο τραπέζι. Η Εύα Μπράουν κείτονταν στον καναπέ με το κεφάλι της στραμμένο προς εκείνο. Είχε τα γόνατα σφιχτά στο στήθος. Φορούσε ένα βαθύ μπλε

φόρεμα με λευκούς φραμπαλάδες. Δε θα το ξεχάσω ποτέ» είχε δηλώσει το 2009 ο Rochus Misch, ο μοναδικός επιζών μάρτυρας για τον θάνατο του Χίτλερ και μέλος της 1ης Μεραρχίας των SS. Ο Misch πέθανε σε ηλικία 96 ετών στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όταν ο Κόκκινος Στρατός μπήκε στην καγκελαρία έβαλε φωτιά στο κτίριο και αργότερα βρήκε τα δύο πτώματα μισοκαμένα.

Σήμερα, μια αναμνηστική στήλη σε ένα πάρκινγκ κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, υποδεικνύει το σημείο που υπήρξε το υπόγειο καταφύγιο του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ. Κάτω από το γρασίδι του μνημείου βρίσκονται τα ερείπια του Führerbunker (υπόγειο καταφύγιο του Φύρερ), το οποίο όμως δεν είναι ανοιχτό για τους τουρίστες.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 το κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας έχτισε στην συγκεκριμένη τοποθεσία συγκροτήματα διαμερισμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε ίχνος της ναζιστικής Γερμανίας.

Αν και γενικά η Γερμανία έχει φροντίσει να θάψει το ναζιστικό παρελθόν της, μια εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει μουσείο, που θα αναπαριστά το καταφύγιο του δικτάτορα, σε σημείο μακριά από το πραγματικό καταφύγιο. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του το Φθινόπωρο και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον.

The post Σαν σήμερα… αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι ο Χίτλερ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα