Σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το πρόγραμμα του αν βγει κυβέρνηση

Αλλαγές στον στην εκπαίδευση προανήγγειλε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που το κόμμα της αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Σε συνέντευξη της στην Μάχη Νικολάρα και στον Alpha 98.9, η Έφη Καλαμαρά παρέθεσε τα μέτρα που θα πάρει άμεσα μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επηρεάζουν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και κυρίως το Λύκειο όπου σε περίπτωση διακυβέρνησης της Αξιωματικής

Αντιπολίτευσης, το τοπίο θα αλλάξει ριζικά από τις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της Α' και Β' Λυκείου.

Η κ. Καλαμαρά είπε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αμέσως σε αλλαγές:

Για το Λύκειο:

Δεν θα μετρήσει ο βαθμός των πρώτων δύο τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για τους υποψηφίους του 2016.Ενδοσχολικές και όχι Πανελλαδικές προαγωγικές εξετάσεις στην Α' και Β' Λυκείου από τον Ιούνιο του 2015. Θα καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων ως δεξαμενή υποχρεωτικής άντλησης του 50% των θεμάτων.Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για την φετινή Γ' Λυκείου η οποία δεν επηρεάστηκε από τις αλλαγές του Νέου Λυκείου.Πρόσβαση στις Θετικές, Τεχνολογικές και τις Επιστήμες Υγείας από την 3η ομάδα Προσανατολισμού.Η Γ' Λυκείου της χρονιάς 2015-2016 θα εξεταστούν στα μαθήματα που έχουν προετοιμαστεί. Θα μπορούν όμως να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους σχολές και τμήματα σε περισσότερα από δύο ή τρία επιστημονικά πεδία. Η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα θα γίνεται από όλα τα πεδία.Δεν θα ξεκινήσει από φέτος η ελεύθερη πρόσβαση σε αριθμό σχολών.Επαναλειτουργία από την επόμενη σχολική χρονιά των τομέων και των ειδικοτήτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έχουν καταργηθεί.

Για το Πανεπιστήμιο:

Άμεση κατάργηση του νόμου 4009. Μεταβατικό νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των Πανεπιστημίων έως ότου, μετά από διάλογο, καταρτιστεί νέος νόμος πλαίσιο.Άμεση κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος. Ανοιχτό, αν υπάρξει χρόνος, να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των νέων πρυτανικών αρχών στο ΕΚΠΑ.Κατάργηση του χρονικού ορίου αποφοίτησης.Επαναφορά του Πανεπιστημιακού Ασύλου.Επανασύσταση των συλλογικών οργάνων με την συμμετοχή και των φοιτητώνΑνάκληση της διαγραφής φοιτητών όπου έχουν γίνει

Για το προσωπικό της Εκπαίδευσης:

Άμεση επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων στα ΠανεπιστήμιαΠροσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της ερχόμενης σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες και κατάργηση του ΑΣΕΠ.

Η Έφη Καλαμαρά προσδιόρισε ένα χρονικό διάστημα ενός έτους μέσα στο οποίο θα γίνει διάλογος με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, δημόσιους και ιδιωτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές, προκειμένου να αποφασιστούν οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, την αποδέσμευση από την αυτονομία του Λυκείου, την 12χρονη υποχρεωτική μέση εκπαίδευση και την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή.

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το πρόγραμμα του αν βγει κυβέρνηση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα