ΣΔΟΕ: Δεν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις

Ο ΣΔΟΕ έστειλε τον φάκελο στην εισαγγελέα η οποία καλεί ως μάρτυρες τον κτηματομεσίτη Ι. Λιβανό και τον επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τα όσα ανέφεραν περί διακίνησης μαύρου χρήματος από Λιάπη, Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη.

Δεν προκύπτει, προς το παρόν τουλάχιστον, οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη αλλά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα

φοροδιαφυγής που αφορούν στους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα κατέληξε το ΣΔΟΕ και διαβίβασε το πόρισμα του πίσω στην εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου.

Η επίμαχη δικογραφία για τυχόν εμπλοκή των τριών πολιτικών σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ είχε διαβιβαστεί στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το 2010 από την εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα. Η κ. Παπανδρέου εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρες τον κτηματομεσίτη Ι.Λιβανό και τον επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για τα όσα ανέφεραν περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.

Διευκρινίστηκε πάντως ότι τα ονόματα των τριών πολιτικών δεν περιλαμβάνονται στις 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη για τυχόν ύποπτο πλουτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα