Σε αναβρασμό οι καραμανλικοί – Ξεκινούν εκστρατεία για «να αποκαταστήσουν την αλήθεια»

Στα κάγκελα έχουν βγει τις τελευταίες μέρες οι θεωρούμενοι και ως «Καραμανλικοί» βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή την αναθέρμανση της συζήτησης αναφορικά με το ποιος φταίει για την παρούσα κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έχει δώσει εντολές σε στενούς συνεργάτες και τακτικούς συνομιλητές του στο γραφείο της Πλατείας Μαβίλη να τοποθετηθούν δημόσια και να «αποκαταστήσουν την αλήθεια» για την πενταετία 2004-2009. Τον τόνο δίνει ως συνήθως ο εξ’ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter

βάλλει κατά της κυβέρνησης, με τελευταίο περιστατικό την απόφαση για τη μετάταξη των σχολικών φυλάκων. Ακόμα και σήμερα θεωρείται πως ο κύριος Αντώναρος απηχεί τις βασικές θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ έχει και τακτικές συναντήσεις μαζί του.

Ένα ακόμα καραμανλικό στέλεχος, ο Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην Υπουργός Οικονομικών, απασφάλισε κατά της Συγγρού με post του στο Facebook. «Ελπίζω, πίσω από την απέλπιδα προσπάθεια να φορτωθούν όλα τα κακά για την οικονομία στην περίοδο 2004 - 2009 και στον Κώστα Καραμανλή – διαγράφοντας έτσι τις τεράστιες ευθύνες των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου – να κρύβεται μόνο το ΠΑΣΟΚ. Και να μην υπάρχουν και ορισμένα «αρρωστημένα» μυαλά εντός της ΝΔ, που όταν βρίσκουν τα δύσκολα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να κάνουν αντιπολίτευση στην ίδια την παράταξή τους» σημείωσε με νόημα και είναι προφανές πως το σχόλιο έγινε σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό υπάρχουν και άλλοι καραμανλικοί που δημιουργούν πρόβλημα στον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ είχε ανοίξει πυρ κατά πάντων και τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στα κάγκελα με τις επερχόμενες ανακατατάξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδοίκησης, αλλά και ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος με δηλώσεις του είχε αφήσει αιχμές για νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως σημείωνε έγκυρη πηγή από το καραμανλικό στρατόπεδο «τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο», εξηγώντας έτσι με σαφήνεια τη στάση που θα κρατήσουν οι προσκείμενοι στον Κώστα Καραμανλή βουλευτές, σε περίπτωση που η επίσημη ΝΔ συνεχίσει να μην παίρνει θέση στα όσα καταλογίζουν στον πρώην Πρωθυπουργό.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα και θεωρούν πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής στην ομιλία του στο Συνέδριο όταν είπε πως η πολιτική του Κώστα Καραμανλή-ιδιαίτερα της τελευταίας περιόδου-τώρα δικαιώνεται. Έτσι, επιχειρούν να κατεβάσουν τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, τονίζοντας με νόημα ότι υπάρχουν πολύ πιο φλέγοντα ζητήματα στην κυβερνητική ατζέντα. Είναι άδηλο πάντως αν οι καραμανλικοί βουλευτές σκοπεύουν να συνταχθούν με τη γραμμή του Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα