Σε αποκόλληση μεταλλικού τμήματος οφείλεται ο εκτροχιασμός του τρένου στη Γαλλία

Αποκόλληση μεταλλικού τμήματος που συνέδεε τις δύο σιδηροτροχιές ήταν σύμφωνα με τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρία η αιτία που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου λίγο έξω από το Παρίσι.

Οι πρώτες έρευνες που έγιναν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπρετινί-σιρ-Ορζ επιβεβαίωσαν την αρχική υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο εκτροχιασμός οφείλεται στην αποκόλληση αυτού του μεταλλικού αμφιδέτη. Ο πρόεδρος της σιδηροδρομικής εταιρίας, Γκιγιόμ Πεπί, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε,

στις οποίες φαίνεται ο μεταλλικός σύνδεσμος που αποκολλήθηκε σφηνωμένος στη διακλάδωση των σιδηροτροχιών εμποδίζοντας τη διέλευση των τροχών.

Ωστόσο, ανεξήγητο παραμένει μέχρι στιγμής το πώς γίνεται να αποκολληθεί ένας μεταλλικός αμφιδέτης τέτοιου τύπου, καθώς τον συγκρατούσαν στη θέση του τέσσερα μεταλλικά μπουλόνια. Η μοιραία διακλάδωση είχε ελεγχθεί στις 4 Ιουλίου και δεν είχε εντοπισθεί κάποιο πρόβλημα. Εξ αιτίας αυτής της αποκόλλησης, η εταιρία ξεκίνησε τον έλεγχο μεταλλικών αμφιδετών ιδίου τύπου σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της SNCF ανακοίνωσε ότι τα βαγόνια θα απομακρυνθούν από τον σταθμό εντός της ημέρας. Εφόσον υπάρχουν 600 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής που πρέπει να αποκατασταθούν, οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα