Σε διαθεσιμότητα ο φρουρός του Γερμενή – Πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή μερικά από τα αδικήματά του

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ανθυπαστυνόμος που ήταν φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του 55χρονου ανθυπαστυνόμου. Στη δικογραφία αναγράφονται οι αξιόποινες πράξεις του αστυνομικού: πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων

καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εχθές πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι, μία σιδερογροθιά, μία δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκατοστά, ένα σπρέι πιπεριού, δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, ένα δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», αφίσα με τίτλο «Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας».

Στο προαύλιο του σπιτιού του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Ακόμα, για το δεύτερο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων - σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των περιπολικών της Αστυνομίας και εικάζεται ότι το χρησιμοποιούσε ως περιπολικό «μαϊμού».

Στο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε τη σειρήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ., υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, ένας βούρδουλας μήκους 80 εκ., κάρτες τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Ανατολικής Αττικής και κάρτα βουλευτή του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα