Σε εβραϊκό νεκροταφείο θαμένος ο αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ

Φως στο μυστήριο με την τύχη του αρχηγού της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ, ρίχνει ο Γερμανός διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης καθηγητής Γιοχάνες Τούχελ.Δηλώνει πως η έρευνά του αποδεικνύει ότι ο Χάϊνριχ Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου και ενταφιάσθηκε σε ομαδικό τάφο εβραϊκού νεκροταφείου στο Βερολίνο!

«Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε», ισχυρίζεται με δηλώσεις

του στην εφημερίδα Bild, ο ιστορικός, στηριζόμενος σε έγγραφα των ιστορικών αρχείων.

Μέχρι σήμερα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν πως το καλοκαίρι του 1945 ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχοσλοβακίας, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η γερμανική εφημερίδα Bild. Όμως οι νέες έρευνες απέδειξαν πως τον Αύγουστο 1945, το πτώμα του Μίλερ βρισκόταν σε προσωρινό τάφο κοντά στο παλιό υπουργείο Αεροπορίας του Ράιχ . Κάτι που αποδεικνύεται από την στολή του στρατηγού που φορούσε αλλά και την ταυτότητα με τη φωτογραφία που βρέθηκε πάνω του.

Όπως ήταν φυσικό η αποκάλυψη αυτή εξόργισε τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν ο οποίος δήλωσε στη Bild: «Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα