Σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν μέλη μαφιόζικης οργάνωσης

Στην σύλληψη τεσσάρων επικίνδυνων Γεωργιανών κακοποιών, οι οποίοι εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε μαφιόζικη οργάνωση, προέβη το σώμα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο.

Οι κακοποιοί μάλιστα συνελήφθησαν κατά την παραμονή του σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, τα έξοδα του οποίου κάλυπτε μάλλον η γεωργιανή μαφία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών

και εξετάζεται η άμεση σχέση τους με καταδικασμένο ομοεθνή τους, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές «Εσκομπάρ της Ευρώπης».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ''Μακεδονία'', οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις διωκτικές αρχές αφορούσαν διακίνηση και το εμπόριο βαρέως οπλισμού. Έγκυρες πηγές ανέφεραν, ότι πρόκειται για όπλα Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε βεβαρημένο ποινικο μητρώο καθώς είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη 8 ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι, σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα