Σε τι συμφώνησαν Σαμαράς- Τρόικα στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

14:36 7/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Tρόικας, οι οποίοι αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στο τραπέζι βρέθηκαν τα μεγάλα «αγκάθια» των τελευταίων ημερών με τον πρωθυπουργό να θέτει στη συζήτηση το πολιτικό

πλαίσιο σημειώνοντας στους δανειστές μας πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Η θέση αυτή του κ. Σαμαρά φαίνεται ότι έγινε αποδεκτή από την Τρόικα και φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία αναφορικά με τους δημοσίους υπαλλήλους. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι πάρθηκε απόφαση για την απόλυση των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο με την Τρόικα να συμφωνεί στην αντικατάστασή τους από ισάριθμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ.

Σε ότι αφορά το δημοσιονομικό κενό, η Τρόικα φαίνεται ότι δέχεται την πρόταση της κυβέρνησης ενώ για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και των δανειστών.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε χθες το βράδυ μαραθώνια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Προηγήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο υπουργείο, στην οποία μετείχαν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Νωρίτερα το ραντεβού του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου, πήρε αναβολή για να γίνει καλύτερη προετοιμασία των δύο πλευρών.

«Στο τραπέζι» βρέθηκαν:

-οι απολύσεις στο Δημόσιο που η πλευρά των δανειστών ζητεί να είναι 25.000 έως το τέλος του 2014.

-η άμεση απόλυση 1.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και αντικατάστασή τους με ισάριθμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

-το δημοσιονομικό κενό του 2013 (ύψους 2,3 δισ. ευρώ), το οποίο το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εξαλείψει.

-ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα που θα επιβληθεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ.

-οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο κάλυψης του κενού των 200 εκ. ευρώ που δημιουργείται από τη μείωση κατά 15% στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα