«Σεντόνι» στην Τούμπα – Ο ΠΑΟΚ πάει Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα φινάλε θρίλερ!

23:17 2/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε μια συγκλονιστική τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή, πήρε τη νίκη με 2-1 μέσα στα Γιάννενα και παράλληλα το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ατρόμητος, παρά τις ευκαιρίες που είχε έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι.

ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΟΚ 1-2

Από

την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ μέσα σε 90‘. Ο Δικέφαλος του Βορρά, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με μια αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε του ΠΑΣ στα Γιάννενα με 2-1 και παράλληλα εξασφάλισε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Μια πρώτη θέση που κανείς δεν πίστευε ότι θα έρθει μετά το 1ο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Γεωργιάδη φάνηκαν πολύ κουρασμένοι, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν εύκολα στην εστία του ΠΑΣ. Μέσα σε όλα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 1-0 στο 31′, με πέναλτι του Ντε Βινσέντι, (πολύ αυστηρή απόφαση του Μάνταλου) και εκεί φάνηκε ότι τελείωσε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός με την είσοδο του Σαλπιγγίδη στην αναμέτρηση και σιγά-σιγά άρχισε να φτάνει στην εστία του Φεγκρούς. Και στο 70′ ο Κατσουράνης με μια εντυπωσιακή κεφαλιά ισοφάρισε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο. Ότι δεν είχε καταφέρει ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στο δεύτερο 45λεπτο. Τέσσερα λεπτά μετά το τέρμα του Κατσουράνη, ο Σίλντενφελντ έγραψε το 2-1 (πάλι από φάουλ του Λίνο), ένα σκορ που ήταν και το τελικό. Ένα σκορ, που σε συνδυασμό με το 0-0 στο Περιστέρι, έστειλε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννενα 0-0

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό… Ο Ατρόμητος έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης και έτσι δεν τα κατάφερε να πανηγυρίσει την είσοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα πάει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Η ομάδα του Περιστερίου βρήκε απέναντί της έναν καταπληκτικό Μπαντή, ο οποίος έσωσε την εστία του κακού σήμερα Αστέρα, που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παραδόθηκε γρήγορα στις ορέξεις των γηπεδούχων.

O Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με Σουμπίνιο, Ουντότζι και Μπρίτο να προσπαθούν να σουτάρουν αλλά η μπάλα να κοντράρει σε σώματα αντιπάλων. Οι γηπεδούχοι εμφανώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Ναπολεόνι και Ιγκλέσιας να βρίσκουν απέναντί τους ένα πολύ καλό Μπαντή, που με διαδοχικές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφερα να ξυπνήσουν και μπήκαν και πάλι “μουδιασμένα” με αποτέλεσμα να απειλείται η εστία τους με επικίνδυνες φάσεις από τον Ατρόμητο. Στο 70ο λεπτό η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ουντότζι από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει τη μπάλα άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή για τον Αστέρα, όταν ο Σανκαρέ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Σουμπίνιο.

Έπρεπε να συμπληρωθούν 90 λεπτά και άλλα δύο των καθυστερήσεων για να γίνει η φάση του αγώνα στα καρέ του Μπαντή, όταν σε φάση διαρκείας, ο Ναπολεόνι έπιασε το σουτ με τους αμυντικούς της ομάδας του Σάκη Τσιώλη να διώχνουν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Και κάπως έτσι, όλα έμειναν στο στείρο 0-0 με την απογοήτευση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών του Ατρόμητου που δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την είσοδό τους στα προκριματικά της χρυσοφόρας διοργάνωσης.

Τελική βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 13

Ατρόμητος 11

Αστέρας Τρίπολης 9

ΠΑΣ Γιάννενα 7

Keywords
Τυχαία Θέματα