Σφίγγει τα λουριά ο Σαμαράς για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος – Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Προαπαιτούμενα της Τρόικας και τα ήδη υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η κυβέρνηση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην ευρεία υπουργική σύσκεψη στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα από τις σύντομες διακοπές του το μεσημέρι της Δευτέρας και με την σύσκεψη θέλει να σηματοδοτήσει την ανάγκη να μπει η κυβέρνηση ξανά σε εντατικούς ρυθμούς, καθώς, επίσης,

ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων ή ολιγωρίας σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες πριν από την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στην σύσκεψη θα μετέχει ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Μανιάτης, Υγείας , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναμένεται να καλύψει το θέμα της κινητικότητας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει στα χέρια του τον φάκελο με τα 12.500 ονόματα εργαζομένων που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Ήδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν σταλεί και οι λίστες από όλα τα υπουργεία.

Παράλληλα στην σύσκεψη θα συζητηθούν και τα επόμενα βήματα για την αναδιάρθρωση στα ΕΑΣ στην ΕΛΒΟ και την ΛΑΡΚΟ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις. Τέλος στο θέμα των πλειστηριασμών υπάρχει έντονος προβληματισμός κυρίως για τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που υπάρχουν από βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα