Νέα εκλογικά σενάρια – Επιστρέφουν στη σκληρή γραμμή ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Νέα σενάρια πρόωρων εκλογών πυροδοτούν οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη –δεύτερη- συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, το απόγευμα της Τετάρτης.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Και ενώ το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε η αίσθηση πως υπάρχει αποκλιμάκωση της κυβερνητικής κρίσης, οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών για τη λειτουργία μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης, φαίνεται πως «άναψε φωτιές» στα επιτελεία

της Ιπποκράτους και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Έτσι, με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης και φωτογραφίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει σε σκληρό τόνο:

«Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΔΗΜΑΡ, αφού επισημαίνουν πως η ΕΡΤ θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη.

«Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης και συνεχίζει…

«Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στο Μαξίμου επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο λειτουργίας της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης. Τα σενάρια αυτά θα αποσταλούν σε Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου το αργότερο το πρωί της Τετάρτης, για να μελετηθούν από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πριν από τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα