Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Σαμαρά- Πρόωρες εκλογές βλέπει η Κουμουνδούρου

07:50 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Ανεβάζουν τους τόνους της σύγκρουσης η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστολή Σαμαρά και τη δέσμευση για νέα μέτρα αλλά και τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου σε σχέση με την κυβερνητική πρόταση του κόμματος.

Στο κόμμα του Αλέξη

Τσίπρα εκτιμούν ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και ανοίγει ο δρόμος για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ενδεικτική είναι η δήλωση της Ρένας Δούρου στη RealNews πως «οδηγούμαστε σε κάλπες», εκτιμώντας παράλληλα πως «εκεί, ο λαός που τώρα ξέρει και δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραπλανηθεί, θα δώσει ηχηρή απάντηση».

Τον ασκό του Αιόλου για τη σύγκρουση των δύο κομμάτων πυροδότησε η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά με την οποία δεσμεύεται για περαιτέρω μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως αναξιόπιστο και επικίνδυνο για τη χώρα και τον κατηγόρησε ότι εκβιάζει τους πολίτες και ξορκίζει τις εκλογές. Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος έκανε λόγο για «επιθυμία» του ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει η χώρα ενώ η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για πολυγλωσσία στα θέματα οικονομίας και δη στο θέμα των μισθών.

Αφορμή για αυτό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με τον οποίο στην Κουμουνδούρου ποτέ δεν είπαν πως οι μισθοί και οι συντάξεις θα γυρίσουν στα επίπεδα του 2009, την ώρα που ο Γιώργος Σταθάκη δήλωνε πως σε ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι μισθοί και οι συντάξεις θα βρεθούν σε αυτά ακριβώς τα επίπεδα. Η Συγγρού διερωτήθηκε δια ανακοινώσεώς της «πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις, να υπερασπίζονται πότε τη μία και πότε την άλλη συνιστώσα» προκαλώντας την οργή της Κουμουνδούρου η οποία έκανε λόγο για προπαγάνδα και τεχνητή διαστρέβλωση των όσων υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συνέστησε «ξεκούραση» στα στελέχη της ΝΔ μέχρι να καταλάβουν αυτά που διαβάζουν ενώ διερωτήθηκε με τη σειρά του «για την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τους δανειστές, όπου δεσμεύεται για νέα μέτρα, απολύσεις και κατασχέσεις σπιτιών, έχουν να πουν κάτι;»

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο Βήμα της Κυριακής, όπου ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων» και τόνισε πως άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κρατικού δανεισμού.

«Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, κρατώντας χαμηλά τους τόνους για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κάνει στροφή προς τον πολιτικό ρεαλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα