Σόιμπλε: Τέλος ακόμη και η συζήτηση για ελληνικό κούρεμα -Το 2014 η επόμενη βοήθεια

Στο 2014 παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφανγκ Σόιμπλε, την οποιαδήποτε συζήτηση για τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: πως «δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθειας, θα το συζητήσουμε του χρόνου».

Σε δηλώσεις ο Γερμανός υπουργός στην εφημερίδα Westfallen Blatt, επανέλαβε για ακόμη μια φορά

πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας μάλιστα πως αυτό δεν δεν είναι μόνο δική του απόφαση, αλλά ότι «το αποφάσισαν πανηγυρικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε συνεχώς ότι δεν ισχύει». Απάντησε, ακόμη, και στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει ένα «μεγάλο ψέμα» σε σχέση με την ευρωδιάσωση που θα φανεί μετά τις εκλογές, κάνοντας λόγο για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

Όπως εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «η συζήτηση για ένα νέο "κούρεμα" είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσει ακόμα και η σχετική συζήτηση επ' αυτού καθώς σε διαφορετική περίπτωση «ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η αβεβαιότητα στις χρηματαγορές».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα