Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός- Οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια!

10:50 4/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Κάθε ρεκόρ σπάνε οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, δίνοντας το «φιλί της ζωής» στην ελληνική οικονομία ανεβάζοντας τις εισπράξεις στα 11 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού οι αφίξεις των τουριστών δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και τον αριθμό-ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων. Ήδη οι δημοφιλείς προορισμοί έχουν κατακλυστεί από επισκέπτες με τη Μύκονο να εμφανίζει αύξηση 68,1%, τη Σαντορίνη 27,5%, την Κεφαλλονιά 22,5%, τα Χανιά

21,8%, τη Ζάκυνθο 19,8% και το Ηράκλειο 18,6%.

Ενδεικτικό της εικόνας που επικρατεί είναι ότι ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων έχουν προχωρήσει σε παύση πωλήσεων για την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, καθώς η πληρότητά τους έφθασε στο 100%.

Οι αρμόδιοι φορείς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού ενώ εκτιμούν πως η μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού μπορεί να συνεχισθεί και το 2014 με τις αφίξεις να ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με αναλυτές το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων και η απελευθέρωση των πολύ υψηλών φόρων σε αεροδρόμια της χώρας όπως το «Ελ. Βενιζέλος» που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο παρά τα χαμόγελα των υπευθύνων αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού η εικόνα για τον εσωτερικό τουρισμό είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών να συνεχίζεται αμείωτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα