Στη Βουλή η δικογραφία για την άρση ασυλίας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί η άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο υπουργός φέρεται να εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία κατά το διάστημα της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος στο δήμου Γλυφάδας κατά τα έτη 2011 – 2012.

Μαζί με τη σχετική δικογραφία, διαβιβάστηκαν επίσης και λοιπά στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν ποινικές

διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων που επέφεραν ζημιά 2,8 εκατομμύριων ευρώ στο δημοτικό ταμείο.

Συγκεκριμένα, μετά από μήνυση πολίτη και ύστερα από έρευνα οικονομικών εισαγγελέων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.

Η αγορά των έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο (πλατεία και παιδική χαρά) αλλά μετά το μεγάλο χρονικό διάστημα από την απαλλοτρίωση τους, το δικαστήριο την ακύρωσε. Στη συνέχεια ο δήμος αγόρασε τα ακίνητα και ενώ οι υπολογισμοί έδειχναν ότι ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, τελικά το δημοτικό ταμείο πλήρωσε 8,7 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα