Στιγμές ανθρωπιάς στην Ειδομένη: Ηλικιωμένοι ανοίγουν τα σπίτια τους για να πλυθούν οι πρόσφυγες και αστυνομικοί δίνουν το φαγητό τους [βίντεο]

15:06 9/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Είναι γνωστή η ρήση μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Αυτό ισχύει και σε πολλές περιπτώσεις απλών ανθρώπων που με αυταπάρνηση βοηθούν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Οι δραματικές εικόνες από τα σύνορα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τον αγώνα και την προσπάθεια για επιβίωση των προσφύγων να συγκινεί και να συγκλονίζει τους πάντες –εκτός από τις κυβερνήσεις των χωρών του Βίζενγκραντ.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η ανταπόκριση του κόσμου στις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν οι πρόσφυγες, με την παροχή βοήθειας σε ανθρωπιστικό και υλικό κυρίως επίπεδο.

Σε

αυτή την γραμμή κινήθηκε και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ειδομένη, το οποίο έδωσε την δυνατότητα σε μια γυναίκα πρόσφυγα να πλυθεί. Η εικόνα της γυναίκας που φιλάει τα χέρια του ηλικιωμένου ζευγαριού περιγράφει ανάγλυφα το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που νιώθει για την συγκεκριμένη εκδήλωση της ανθρώπινης ευαισθησίας.

Τα πράγματα στον καταυλισμό της Ειδομένης είναι οριακά αφού έχει γίνει ένας απέραντος λασπότοπος και πολλά παιδιά είναι άρρωστα.

Μόνος φάρος ελπίδας, έστω για μια μικρή αχτίδα, είναι η ανθρωπιά με την οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους: Οι εθελοντές και οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί κάνουν ό,τι μπορούν, όπως κάνει όμως κάθε απλός πολίτης.

Έτσι και σήμερα οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στον καταυλισμό έδωσαν το φαγητό τους στα προσφυγόπουλα. Την εικόνα είδε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Μπαμπάρ Μπαλόχ: «Είδα Έλληνες αστυνομικούς να δίνουν το μεσημεριανό τους στα απελπισμένα παιδάκια των προσφύγων», έγραψε συγκινημένος στο λογαριασμό του στο Twitter.

The post Στιγμές ανθρωπιάς στην Ειδομένη: Ηλικιωμένοι ανοίγουν τα σπίτια τους για να πλυθούν οι πρόσφυγες και αστυνομικοί δίνουν το φαγητό τους [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα