Στις 12:00 η συνάντηση Σαμαρά – Λέτα – Η κρίση, η Ευρώπη και ο TAP θα τεθούν επί τάπητος

Τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα υποδέχτηκαν χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και πλήθος υπουργών.Η επίσημη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μετά το χθεσινό δείπνο στο μουσείο της Ακρόπολης, είναι προγραμματισμένη στις 12:00 της Δευτέρας, ενώ στην ατζέντα τους βρίσκονται η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η Ελληνική και Ιταλική ευρωπαϊκή

προεδρία το 2014, καθώς και ο αγωγός TAP.

Με μήνυμά του το Σάββατο στο Twitter, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, γράφοντας: «Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει».

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Λέτα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

Έρχομαι στην Αθήνα, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, «για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα