Στίβεν Σότλοφ: Το κομμένο κεφάλι του έγινε το δεύτερο μήνυμα των τζιχαντιστών στις ΗΠΑ

06:26 3/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Κάποιοι πληρώνουν την ελευθεροτυπία με την ζωή τους θέλοντας να δείξουν την φρίκη που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. Ένας από αυτούς είναι και ο Στίβεν Σότλοφ που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες οι αντάρτες είχαν κυκλοφορήσει το βίντεο με την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και είχαν απειλήσει πως εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από το Ιράκ, τότε θα αποκεφαλίσουν και τον Στίβεν Σότλοφ.

Ο Ομπάμα είχε βγάλει διάγγελμα και έδειξε αποφασισμένος να κρατήσει τα στρατεύματα.

Η μητέρα του Στίβεν σε μία πράξη απελπισίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο παρακαλούσε να μην σκοτώσουν τον γιο της: «Ο Στίβεν είναι ένας δημοσιογράφος που ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή για να καλύψει τα δεινά των Μουσουλμάνων στα χέρια των τυράνων τους. Ο Στίβεν είναι πιστός και μεγαλόψυχος γιος, αδερφός και εγγονός. Είναι αξιότιμος άνδρας και πάντοτε προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια στους αδυνάτους. Είναι ένας αθώος δημοσιογράφος». Τα λόγια της δεν εισακούστηκαν και ο 31χρονος Σότλοφ αποκεφαλίστηκε.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαϊάμι της Φλόριντα ενώ από μικρός είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην φωτογραφία. Κατάφερε να αποφοιτήσει από την Ακαδημία Κίμπαλ όταν ήταν 20 ετών αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ήταν το 2002 όταν αποφάσισε να πάει στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο τμήμα δημοσιογραφίας.

Το 2004 αποφοίτησε και από τότε ξεκίνησε να εργάζεται σαν φωτορεπόρτερ. Είχε δουλέψει για το περιοδικό Time, το CNN και το Fox News. Ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει σαν freelancer και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αίγυπτο, την Λιβύη, την Τουρκία και το Μπαχρέιν για να καλύψει τις ταραχές που συνέβαιναν.

Είχε ταξιδέψει και στην Συρία αμέτρητες φορές και το 2013 έμελλε να είναι η τελευταία καθώς τον απήγαγαν. Αρχικά η οικογένεια του είχε κρατήσει κρυφή την απαγωγή για να μην πάθει κακό αλλά τελικά μαθεύτηκε. Για περίπου ένα χρόνο ο Στίβεν ήταν αιχμάλωτος αλλά τελικά αποκεφαλίστηκε. Στο βίντεο της εκτέλεσης ακούγεται να λέει:

«Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;».

The post Στίβεν Σότλοφ: Το κομμένο κεφάλι του έγινε το δεύτερο μήνυμα των τζιχαντιστών στις ΗΠΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα