Στο Hilton ο Σόιμπλε – Μπήκε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει σε λίγη ώρα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε μπήκε στο ξενοδοχείο από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου,

στην οδό Μιχαλακοπούλου, ενώ ο κ. Φούχτελ μπήκε από την μπροστινή πλευρά.

Στη συνέχεια θα συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Λόγω της επίσκεψης, είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από τις 9:00 έως τις 20:00 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες.

Επιπλέον, από τις 09:30 το πρωί είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής.

Οι σταθμοί σε Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής θα κλείσουν επίσης από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Από τις 9:30 το πρωί δεν φθάνουν στο Σύνταγμα τα δρομολόγια του τραμ.

Οι ελπίδες της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση κρατά «μικρό καλάθι», ωστόσο η άφιξη στη χώρα μας του πλέον ισχυρού παράγοντα της ευρωζώνης έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, όπως άλλωστε και η έλευση, την Κυριακή, του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου.

Πλην όμως, εκείνο στο οποίο κυρίως επενδύει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση, είναι η πολιτική στήριξη και όχι κάποια θεαματική ανακοίνωση.

Το ίδιο, άλλωστε, και το Βερολίνο, στο οποίο επικρατεί προεκλογικός πυρετός εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Εκείνο που κυρίως επιθυμεί είναι η εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην Ελλάδα, όπως και ευρύτερα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, ώστε να σταλεί το μήνυμα στο εσωτερικό της Γερμανίας ότι αποδίδουν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση Μέρκελ ως ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα