Στο χάος του εμφυλίου βυθίζεται η Αίγυπτος – 7 οι νεκροί – Πάνοπλοι οι ισλαμιστές στους δρόμους

09:04 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώτο εκλεγμένο Πρόεδρο, εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν χθες στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, Ταχρίρ, ζητώντας την παραίτησή του.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για τις συγκεντρώσεις στους δρόμους της Αιγύπτου υπέρ και κατά του προέδρου Μόρσι, με τις διαδηλώσεις συγκρούσεις των δύο «στρατοπέδων» στους δρόμους να καταλήγουν

στον θάνατο τουλάχιστον επτά ατόμων και των τραυματισμό εκατοντάδων.

Και οι επτά νεκροί της Κυριακής πυροβολήθηκαν, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα να παρέμβουν, όπως προειδοποίησαν, «εάν χαθεί ο έλεγχος» και οι ισλαμιστές οπαδοί του Προέδρου Μόρσι κατέβηκαν στους δρόμους πάνοπλοι και έτοιμοι να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου -τρεις στο Ασσιούτ, ένας στο Μπενί Σουέφ και ένας στο Φαγιούμ.

Δύο από τους νεκρούς πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο.

Στην επίθεση στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μόρσι, εκατοντάδες κόσμου πετούσαν μολότοφ και πέτρες στο κτίριο, το οποίο έπιασε φωτιά την ώρα που μέσα βρίσκονταν φρουροί και μέλη της Αδελφότητας που αντάλλασσαν πυρά με τους επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε όλη τη χώρα τραυματίστηκαν 613 άτομα στις οδομαχίες.

«Ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, αυτή τη φορά όχι εναντίον ενός ηλικιωμένου δικτάτορα αλλά εναντίον του πρώτου εκλεγμένου Προέδρου, που ανέλαβε την εξουσία σαν χθες πριν από έναν χρόνο με την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους με τους ισλαμιστές, καθώς θεωρούν ότι εκμεταλλεύθηκαν την ανατροπή Μουμπάρακ προκειμένου να μονοπωλήσουν την εξουσία και να προωθήσουν τον ισλαμικό νόμο. «Μας είπες ψέματα στο όνομα της θρησκείας», φώναζαν κάποιοι και άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Μόρσι Μουμπάρακ».

Keywords
Τυχαία Θέματα