Στο Παρίσι ο Βενιζέλος – Θα συναντηθεί και με τον Ολάντ

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» που διοργανώνουν από κοινού το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ίδρυμα Jean-Jaurès, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.

Ο κ. Βενιζέλος,

στο πλαίσιο του φόρουμ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατιας Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με τους ηγέτες του γαλλικού, του ισπανικού και του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ, Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα και Χοσέ Αντόνιο Σεγούρο. Στην συνάντηση θα μετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και οι οικονομολόγοι Ντάνιελ Κοέν και Ζαν Πισανί-Φερί.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο «Να αναπροσανατολίσουμε την Ευρώπη προς την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», την οποία θα συντονίσει ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Ζαν Ζορές, Gilles Finchelstein. Στο πάνελ, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα συμμετέχουν οι:

Κατρίν Τροτμάν, ευρωβουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), πρώην δήμαρχος Στρασβούργου και πρώην υπουργός Πολιτισμού

Γκουλιέλμο Επιφάνι, επικεφαλής του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD)

Αντόνιο Χοσέ Σεγούρο επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS)

Μπερναντέντ Σεγκόλ, γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES)

Έμα Ρέινολντς, βουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος (LP)

Παρέμβαση στη συζήτηση θα κάνει και ο Πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα