Στον αστερισμό του NBA

Τα play of ξεκίνησαν, η μάχη άναψε στο NBA και ο Πέτρος Κωστόπουλος “υποκλίνεται” στο πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ξεκίνησαν τα play of του ΝΒΑ στην Αμερική και από την πρώτη μέρα ήδη φάνηκε πως θα πάνε περίπου τα πράγματα. Αυτό που μάζεψε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας είναι ο τραυματισμός με ρήξη χιαστών του Ντέρικ Ρόουζ. Αυτό το γεγονός είναι πάρα

πολύ σημαντικό γιατί στην ουσία οι Σικάγο Μπουλς βγαίνουν εκτός στη μάχη για το πρωτάθλημα της Ανατολικής Ακτής. Ο Ντέρικ είναι σπάνιος παίκτης που έχει χωρίσει μέσα σε 2 χρόνια τις ΗΠΑ σε δύο στρατόπεδα. Οι μισοί μιλούν για τον “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέιμς και άλλοι οι μισοί αμερικάνοι πιστεύουν ότι αυτός θα είναι στην πραγματικότητα ο νέος Τζόρνταν.

Είναι ατελείωτο το ρεπερτόριο του Ρόουζ, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση. Δεν λέω καλή ομάδα είναι και υπόλοιποι παίκτες των Μπουλς, αλλά χωρίς τον Ντέρικ ο τελικός της Ανατολικής Ακτής, αν καταφέρουν να φτάσουν εκεί, το βλέπω ευκολάκι για τους Μαϊαμι Χιτ. Δεν έχουν άλλους αντιπάλους οι Γουέντ, Λεμπρόν και Μπος. Οι Μπόστον είναι γερασμένοι, οι Ορλάντο παίζουν χωρίς τον Ντουάιτ Χάουαρντ που είναι επίσης τραυματισμένος και δεν βλέπω ποιος θα είναι αυτός που θα τους κόψει τη φόρα. Έχω την εντύπωση ότι θα φτάσουν στον τελικό του ΝΒΑ με έναν τρόπο που θα θυμίζει “κλοπή εκκλησίας”. Το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι ένας δικός τους τραυματισμός.

Από την άλλη μεριά, στον Ειρηνικό, οι Οκλαχόμα που τερμάτισαν δεύτεροι, μετά βίας και κωλοφαρδίας στο τελευταίο σουτ κατάφεραν να κερδίσουν με ένα πόντο τους περσινούς πρωταθλητές Ντάλας Μάβερικς. Καλός ο Κέβιν Ντουράν όμως στα δύσκολα κάθε χρονιά κάτι τους λείπει. Ίσως αυτό το γκάζι και η μαγκιά του πρωταθλητή. Μπορεί βέβαια στο επόμενο ματς να κερδίσουν περίπατο, αλλά that made to be seen. Πιστεύω ότι ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του, παρότι τερμάτισαν στην 7η θέση, θα τους ζορίσουν ανυπόφορα.

Σε υπόλοιπα ματς οι Λ.Α. Λέικερς κέρδισαν εύκολα και η έκπληξη του Ορλάντο μέσα στην Ιντιάνα, χωρίς τον Χάουαρντ όπως είπα παραπάνω, δεν μου λέει και πολλά για αυτή την ομάδα. Και οι Μαϊάμι τους έχουν για παστέλι. Όπως και να το κάνουμε, το μεγάλο θέαμα άρχισε και κάθε αγώνας που θα έρχεται θα είναι πιο δύσκολος. Και αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά το μπάσκετ είναι ΝΒΑ ή δεν είναι τίποτα. Προσωπικά θα ήθελα να καθαρίσουν το πρωτάθλημα ή οι Χιτ ή οι Λέικερς και αυτό για έναν απλό λόγο: ότι αντιπαθώ τους κομπλεξικούς. Αυτούς που όταν κάτι λάμπει, είτε αυτό λέγεται Κόμπι ή Λεμπρον ψάχνουν να το βρουν λίγο ή τελειωμένο. Όπως τα κομπλεξόνια που βρήκαν τελειωμένο τον Μέσι και την Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα:
Νιου Γιορκ Νικς – Μαϊάμι Χιτ 67-100
Ιντιάνα Πέισερς – Ορλάντο Μάτζικ 77-81
Φιλαδέλφεια – Σικάγο Μπουλς 91-103
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ντάλας Μάβερικς 99-98
Σαν Αντίνιο Σπερς – Γιούτα Τζατ 106-91
Λος Άντζελες Λέικερς – Ντένβερ Νάγκετς 103-88
Μέμφις Γκρίζλις – Λος Άντζελες Κλίπερς 98-99
Ατλάντα Χοκς – Μπόστον Σέλτικς 83-74

Keywords
Τυχαία Θέματα