Στον χορό των ευρωεκλογών η Κεντροαροστερά – Τι είπαν Βενιζέλος-Βούλγαρης στο τηλέφωνο

12:59 1/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών μπαίνει και ο χώρος της Κεντροαριστεράς, με πολλά προβλήματα ωστόσο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον άτυπο επικεφαλής των «58» καθηγητή κ. Γιάννη Βούλγαρη σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αρθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, μετά από ορισμένες πρωτοβουλίες της Κίνησης που προκάλεσαν ένταση στο ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ:

Άγγελος Μόσχοβας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών συμφωνήθηκαν δύο μείζονα ζητήματα που ταλάνιζαν τους δύο χώρους: Αφ’ ενός ότι η Συνδιάσκεψη θα είναι ένα ανοιχτό γεγονός της Παράταξης στην οποία θα υπάρξει δυνατότητα κι άλλων προσχωρήσεων, αφ’ ετέρου ότι η ανάδειξη των ευρωβουλευτών θα γίνει μέσα από ανοικτές διαδικασίες.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Βούλγαρης πρόκειται να έχουν και νέα τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών από ταξίδι στο εξωτερικό. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει επίσης η γραμματεία των «58» όπου θα συζητηθεί το μείζον θέμα του τρόπου συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές δυνάμεις. «Κινούμαστε σταθερά στις αποφάσεις μας για την "Ελιά» ήταν η φράση του κ. Βενιζέλου σε συνεργάτες του, ενδεικτικό του καλού κλίματος μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την σύνθεση των τριών επιτροπών για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές, στις οποίες μετέχουν στελέχη από όλες τις τάσεις (προεδρικοί, «75», «11»). Ταυτόχρονα, ο Ευ. Βενιζέλος πιέζει την ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο εγχείρημα της ελληνικής «Ελιάς» ή έστω να την «εκθέσει» καθώς διαμηνύει ότι θα αφήσει ανοικτές τις θέσεις στην Συνδιάσκεψη.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί κομβικό γεγονός γιατί σ' αυτήν την θα διασαφηνιστούν οι μαζικές διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών και θα μπουν τα κριτήρια για όσους καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Αν σε κάτι συμφωνούν όλες οι πλευρές είναι ότι πρέπει να αναδειχθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα που σηματοδοτούν όμως κάτι για την κοινωνία. Εξ αυτού του λόγου οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι Γιώργος Παγουλάτος (58), Κυριάκος Πιερρακάκης (ΠΑΣΟΚ) και Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ) είναι πιθανόν να παίξουν κάποιον ρόλο. Από την άλλη, η θετική αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου στο κάλεσμα Βενιζέλου να συμμετάσχει στο διάλογο, έχει προκαλέσει την αίσθηση στη Χ. Τρικούπη ότι τελικώς ο πρώην υπουργός θα συμπαραταχθεί με το εγχείρημα, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού την ΔΗΜΑΡ. Πάντως το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να συναντηθούν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ (ο γραμματέας Θ. Θεοχαρόπουλος) και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα (ο γραμματέας Χρ. Αηδόνης), ώστε να φανεί αν υπάρχει περιθώριο να αμβλυνθούν οι διαφορές ως προς το όνομα του τρίτου πόλου και των διαδικασιών διοίκησής του. Σε κάθε περίπτωση οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος να συναντηθούν εκ νέου μέσα στην εβδομάδα πιθανότατα για να οριστικοποιήσουν το «γάμο» ή το «διαζύγιο». Προβληματική είναι η κατάσταση στην ΔΗΜΑΡ και ως προς τον Ανδρέα Παπαδόπουλο ο οποίος την Δευτέρα θα μιλήσει και πάλι σε εκδήλωση των «58» στον Πειραιά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα