Συγκλονίζει η αύξηση της βίας στα σχολεία

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά τη βία στα ελληνικά σχολεία. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 744 μαθητές και παρουσίασε ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης και δημοσίευσε η «Δημοκρατία», το 89,2% των μαθητών ανέφερε ότι έχει λογομαχήσει στην τάξη, ενώ το 62% παραδέχθηκε ότι έχει απειλήσει ή έχει χρησιμοποιήσει λεκτική βία, και το 26,1% έχει προκαλέσει φθορές εντός σχολείου.

Επιπλέον

αίσθηση κάνει και το ποσοστό όσων καπνίζουν συστηματικά (13%), ενώ το 7% έχουν δοκιμάσει χασίς. Τα στοιχεία είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, καθώς το 18% των μαθητών έχει διαπράξει μικροκλοπές, το 31% έχει πάρει λεφτά από το πορτοφόλι των γονέων του, ενώ το 16,7 είπε ότι έγραψε στους τοίχους.

Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι ότι τα αγόρια είναι πιο επιθετικά από τα κορίτσια, ενώ περισσότερη βία ασκούν τα δευτερότοκα παιδιά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηβασιλειάδης η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας μπορεί να επιτευχθει κυρίως με ειδικά προγράμματα μαθητές είτε με θέσπιση κανόνων, παρά με αυταρχικότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα