Συλλαλητήρια τέλος – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις, παραμένουν οι απεργίες

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέληξαν και οι πορείες του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων).

Λίγο μετά τη 1 μ.μ., βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν

στον περίβολο της Βουλής και σήκωσαν πανό, πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στα οποία αναγράφονταν τα μηνύματα: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση. "Όχι" στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Στη συνέχεια οι βουλευτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Αμαλίας, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές και έπειτα επέστρεψαν στη Βουλή.

Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το προσκλητήριο για προσυγκέντρωση είχε οριστεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των ΕΚΘ - ΕΔΟΚ έχει δόθηκε στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των γιατρών και των εργαζομένων στην απεργία. Κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, θα παραμείνουν οι δήμοι.

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Δείτε ΕΔΩ πώς θα κινηθούνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που επηρεάζονται από τις απεργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα