Συναγερμός στην Αθήνα – Σύριοι αντάρτες απήγαγαν Ελληνορθόδοξο μητροπολίτη

Επί ποδός βρίσκονται οι κυβερνητικοί μηχανισμοί στην Αθήνα καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό πως αντάρτες της Συρίας έχουν απαγάγει τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο Μητροπολίτης επέστρεφε από την Τουρκία και η απαγωγή έγινε πριν φτάσει στο Χαλέπι, όταν οι αντάρτες της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του. Ο οδηγός του ιεράρχη τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ απήχθη ο Μητροπολίτης και συνεργάτες του.

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

είναι αδελφός του νυν Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει πλήρη ενημέρωση για το συμβάν ενώ έγινε γνωστό πως μαζί με τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο απήχθη και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριος Yohanna Ibrahim

Ο κ. Κεδικογλου σημείωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Επιπλέον κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του.

“Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα