Συναντήσεις Θεοδωράκη με Τσίπρα και Σαμαρά – Θέλει να γίνει ο ρυθμιστής στη θέση του Βενιζέλου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πιστεύει ακράδαντα ότι μετά τις επόμενες εκλογές αυτός θα έχει τον πρώτο, ίσως και τον τελευταίο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ειδικά, αν το πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Γνωρίζει επίσης ότι για να συμβεί αυτό πρέπει το κόμμα του, το Ποτάμι να έχει πετύχει μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά από

το ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο πιστεύει ακράδαντα.

Με αυτή τη στρατηγική λοιπόν ζήτησε και πέτυχε δύο εξαιρετικά σημαντικά –σημειολογικά- ραντεβού, για την επόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Θεοδωράκης θέλει να καθιερώσει το Ποτάμι αλλά και τον ίδιο προσωπικά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και να στείλει το μήνυμα ότι είναι η ασφαλιστική δικλείδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να συνομιλεί και με τους δύο ισότιμα και προφανώς μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους ως κυβερνητικός εταίρος.

Προφανώς, το Ποτάμι αυτοπροσδιοριζόμενο ως ένα κεντρώο κόμμα που μάλιστα δεν μπαίνει στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, άρα δεν μετέχει και στη συζήτηση για τις ευθύνες που είχε ο χώρος για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, είναι έτοιμο να αποτελέσει τον ενδιάμεσο κρίκο σε μια μεγάλη πολιτική εποχή που οι αυτοδυναμίες θεωρούνται με τα σημερινά δεδομένα άπιαστο όνειρο.

Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το σχέδιο του κ. Θεοδωράκη. Έως τώρα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση και αρκείται σε σπόντες και «κακοήθη» ευφυολογήματα όπως το «καλή επιτυχία σε κάθε εκπομπή που θέλει να γίνει κόμμα» και το «υπάρχουν κάποιοι άλλοι τώρα που νομίζουν ότι τα κόμματα είναι μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια, είναι μια καμπάνια προώθησης ενός νέου προϊόντος».

The post Συναντήσεις Θεοδωράκη με Τσίπρα και Σαμαρά – Θέλει να γίνει ο ρυθμιστής στη θέση του Βενιζέλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα