Συνάντηση Τσίπρα-Κρούγκμαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο Πολ Κρούγκμαν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον ευχαρίστησε «διπλά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Με όσα είπατε και στη διάλεξή σας έχετε βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα

να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της. Θέλω να σας τονίσω ότι η επιστημονική συμβολή σας γενικότερα, στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αναγνωρίζεται σήμερα γενικώς» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο κύριος Παυλόπουλος τόνισε πως ο Πολ Κρούγκμαν με το έργο του «έχει καταρρίψει τον μύθο της λεγόμενης "αναπτυξιακής λιτότητας"». «Χάρη σε σας κατά μεγάλο μέρος, αποδείχθηκε ότι η πολιτική λιτότητας υπονομεύει την ανάπτυξη και υπονομεύει του θεσμούς. Δυστυχώς η πολιτική αυτή αυξάνει τις ανισότητες και δε διασφαλίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη» είπε.

«Είμαστε σε ένα σημείο καμπής κι εδώ και στην Ευρώπη. Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ βεβαίως προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» ανέφερε ο κύριος Κρούγκμαν.

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Συνάντηση Τσίπρα-Κρούγκμαν στο Μέγαρο Μαξίμου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα