Συνεχίζεται η πρεμιέρα στην Πρέμιερ Λιγκ [Βίντεο]

13:28 9/8/2015 - Πηγή: KoolNews

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ να ρίχνονται στη μάχη της πρεμιέρας...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ (15:30)

Η Άρσεναλ της μιας και μοναδικής μετεγγραφής με τον Πετρ Τσεχ κάνει απόψε πρεμιέρα στο «Έμιρεϊτς» στο πρώτο ντέρμπι του Λονδίνου, κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Η χρονιά για τους «κανονιέρηδες» ξεκίνησε εντυπωσιακά με την ομάδα του Βενγκέρ να κατακτά για δεύτερη σερί χρονιά το Κομιούνιτι Σίελντ, ή αλλιώς Σούπερ Καπ Αγγλίας. Οι ατυχίες όμως δεν έλειψαν ούτε φέτος από το

στρατόπεδο των «gunners», με τον Τζακ Γουίλσιρ να τραυματίζεται στον αστράγαλο και να μένει εκτός αγωνιστικής δρασης για περίπου δύο μήνες. Στην Άρσεναλ, πάντως, φέτος θεωρούν πως είναι η χρονιά τους για να ανέβουν στο βάθρο του πρωταθλητή. Δεν έκαναν πολλές αλλαγές κράτησαν ίδιο τον κορμό του ρόστερ της περσινής περιόδου και έφεραν έναν τερματοφύλακα που αποτελεί την εγγύηση στα γκολ ποστ.

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων η Γουέστ Χαμ έχει να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Άρσεναλ από τη σεζόν 2006-2007, όταν ο Μπόμπι Ζαμόρα στο 45' είχε χαρίσει τη νίκη στα «σφυριά». Διπλό, είχε πάρει και την προηγούμενη χρονιά, πιο εκκωφαντικό από το 0-1. Την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου το 2006, τη σεζόν 2005-2006 η Γουέστ Χαμ είχε νικήσει την Άρσεναλ με 3-2. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ρέο Κόκερ στο 25' και στο 32΄ο Ζαμόρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 45' ο Ανρί μείωσε προσωρινά. Στο 80' ο Εθέρινγκτον εξασφάλισε το τρίποντο για την Γουέστ Χαμ και το μόνο που κατάφερε η Άρσεναλ ήταν προς το τέλος να μειώσει με το γκολ του Πιρές.

Όσον αφορά τον περσινό αγώνα στο «Έμιρεϊτε» η Άρσεναλ κέρδισε εύκολα με 3-0 και τον Ζιρού να ανοίγει το σκορ στο 45' και στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ράμσεϊ και Φλαμινί διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον (15:30)

Πέρυσι η Σαουθάμπτον έκανε μια εξαιρετική χρονιά στην Πρέμιερ και κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και φέτος, χωρίς όμως να έχει στο ρόστερ της το αστέρι της, που μετεγγράφηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Μόργκαν Σνάιντερλεν. Από την άλλη, η Νιουκάστλ πέρυσι πάλευε για να μείνει στην κατηγορία και σε καμία περίπτωση φέτος δεν θέλουν κάτι το αντίστοιχο. Στις μετεγγραφές και οι δύο σύλλογοι δεν έκαναν κάποιο «μπαμ». Οι Άγιοι απέκτησαν τον Χουάνμι από τη Μάλαγα, τον Σοάρες από τη Σπόρτινγκ, τον Κλάζι από τη Φέγενορντ και τον Μαρτίνα από την Τβέντε. Στην αντίπερα όχθη οι «ανθρακωρύχοι» απέκτησαν τον Βαϊνάλντουμ και τον Μίτροβιτς, αλλά και τον Μπεμπά από την Άντερλεχτ.

Σε ό, τι αφορά την προϊστορία, η Νιουκάστλ έχει να πάρει νίκη στην έδρα της κόντρα στη Σαουθάμπτον από τη σεζόν 2012-2013, όταν κέρδισαν με 4-2, καθώς πέρυσι η Σαουθάμπτον έφυγε με το «διπλό» από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Στόουκ – Λίβερπουλ (18:00)

Ήταν 24/5/2015 στην τελευταία αγωνιστική και στην τελευταία παράσταση του Στίβεν Τζέραρντ με τη Στόουκ να δείχνει τεράστια ασέβεια στο πρόσωπο της Λίβερπουλ και να τη διασύρει με 6-1. Οι «κόκκινοι» φέτος έκαναν κάποιες σημαντικές προσθήκες όπως αυτή του Φιρμίνιο, που ήρθε από την Χόφενχαϊμ, ωστόσο έχασαν τον Ραχίμ Στέρλινγκ που έκανε τα πάντα για να πάει στη Σίτι, ακόμα και τον... άρρωστο έκανε για να μην πηγαίνει ουτε καν στις προπονήσεις για να υπογράψει συμβόλαιο στη Σίτι. Στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ δεν θέλουν να επαναλάβουν τα περσινά λάθη και τις περσινές αδυναμίες και να παρουσιαστούν καλύτεροι και να διεκδικησουν μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βίντεο: gazzetta.gr

The post Συνεχίζεται η πρεμιέρα στην Πρέμιερ Λιγκ [Βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα