Τα 14 πρόσωπα που έκαναν τη Columbia Records θρύλο

Με την είσοδο του 2013, η γνωστή δισκογραφική εταιρία Columbia Records κλείνει τα 125 χρόνια ζωής. Και αυτά είναι τα 14 πρόσωπα που εκτόξευσαν τη φήμη της στα ύψη. 

Δεν είναι πλέον μια απλή δισκογραφική εταιρία – είναι ένας θρύλος. Η Columbia Records δημιουργήθηκε το 1888 και πολύ σύντομα βρήκε τον δρόμο της επιτυχίας, καθώς μέσα σε 3 χρόνια ζωής ο δισκογραφικός της κατάλογος ήταν ήδη 10 σελίδες. Και σήμερα, 125 χρόνια μετά, θεωρείται από τις πιο δυνατές δισκογραφικές εταιρίες του πλανήτη και αυτοί είναι οι 14 λόγοι. 

Ο φωνογράφος του Τόμας

Έντισον

Αυτό ήταν το πρώτο προϊόν της εταιρίας και αυτό που άνοιξε τον δρόμο, ώστε η Columbia να γίνει μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες.

Φρανκ Σινάτρα

Προτού εμφανιστεί ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι Beatles γίνουν μανία, ένας καλλιτέχνης της εταιρίας κυριαρχούσε στα charts. Ο Φρανκ Σινάτρα.

West Side Story

Τα σάουντρακ ήταν πάντα μια σοβαρή υπόθεση στη Columbia και αυτό του «West Side Story» ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της εταιρίας.

Μπομπ Ντίλαν

Η Columbia ήταν αυτή που ανακάλυψε τον Μπομπ Ντίλαν και είδε το τεράστιο ταλέντο του.

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Στο στούντιο δεν είχε πείσει τους υπεύθυνους της Columbia, αλλά όταν την άκουσαν live το 1962, τους μάγεψε με τη φωνή της.

Σάιμον & Γκαρφάνκελ

Το παρθενικό άλμπουμ τους από τη Columbia, το 1964, δεν τα πήγε καλά στα charts και οδήγησε στη διάλυσή τους. Όμως λίγους μήνες αργότερα το «The sound of silence» γίνεται επιτυχία και το δίδυμο ενώνεται και πάλι.

Μπρους Σπρίνγκστιν 

Τέσσερις δεκαετίες πέρασε στη Columbia και εκείνη τη περίοδο του κόλλησαν το παρατσούκλι «Το Αφεντικό».

Meat Loaf

Το συγκρότημα είχε πάει από τα γραφεία της εταιρίας προκειμένου να κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι. Όταν τους ρώτησαν πιο ήταν το θέμα του κομματιού, η απάντηση σόκαρε: «Το πήδημα»!

Έλβις Κοστέλο

Όταν ήταν νέος, στη προσπάθειά του να τον προσέξουν οι δισκογραφικές εταιρίες, πήγε έξω από το ξενοδοχείο που ήταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας και άρχισε να παίζει μουσική. Η αστυνομία τον συνέλαβε, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να υπογράψει συμβόλαιο.

Μπίλι Τζόελ

Το άλμπουμ του «52nd Street» ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε σε compact disc το 1982.

Λέοναρντ Κοέν

Το 1984 η Columbia αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ του Λέοναρντ Κοέν «Various Positions» επειδή δεν ήταν πολύ εμπορικό. Το άλμπουμ περιείχε το κομμάτι «Hallelujah», ίσως το πλέον γνωστό τραγούδι του τραγουδοποιού.

Μαράια Κάρεϊ

Η Columbia αποφάσισε να της κυκλοφορήσει «Unplugged» άλμπουμ απλά και μόνο για να πείσει τον κόσμο ότι η φωνή της Μαράια Κάρεϊ δεν ήταν «πειραγμένη» από τα μηχανήματα.

Νας

Η απόφαση να συνεργαστούν το 1985 με την δισκογραφική εταιρία Def Jam ήταν η πλέον έξυπνη. Η αφρόκρεμα του hip hop κατέληξε στη Columbia, ανάμεσά τους και ο Νας, ο οποίος με το παρθενικό του άλμπουμ «Illmatic» εκτοξεύθηκε στα charts.

Αντέλ

Το ταλέντο της το ανακάλυψα

Keywords
Αναζητήσεις
columbia records greece
Τυχαία Θέματα