Τα πιο cool ξενοδοχεία

Είναι αυτά τα ξενοδοχεία που θα ήθελες να έχεις για σπίτι σου. Όχι λόγο της χλιδής τους, αλλά γιατί σου δίνουν τη δυνατότητα να είσαι πάντα παιδί.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Με τεράστιες flat-screens, vintage παιχνίδια, θέμα τον «Πόλεμο των Άστρων» και πολλές άλλες αποκλειστικές και εξαιρετικά geek-chic παροχές, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν προσελκύουν όλους όσους αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.

Mama Shelter, Παρίσι
Όταν ένα ξενοδοχείο φέρει

την υπογραφή του Φίλιπ Σταρκ, ξέρεις ότι μπορείς να περιμένεις από αυτό κάτι παραπάνω. Σε κάθε δωμάτιο θα βρείτε έναν iMac 24ων ιντσών ο οποίος λειτουργεί σαν πύργος ελέγχου για όλα τα μηχανήματα του δωματίου, δηλαδή την HDTV, το ραδιόφωνο, τις on-demand ταινίες, το DVD player και το internet. Στον κάθε υπολογιστή υπάρχει εγκατεστημένο το μοναδικό Mama Shelter’s city guide με όλα τα hot spots και τις τελευταίες τάσεις της πόλης. Εκτός των hi-tech amenities, τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με όλων των ειδών τις cult αναφορές, από μικρές προτομές του Μάικλ Τζάκσον μέχρι πορτατίφ σε σχήμα του κεφαλιού του Αστερίξ. How cool is that?

Hôtel Sidi Driss, Τυνησία
Όσοι από εμάς έχουμε δει τις ταινίες Star Wars πάνω από 2 (χιλιάδες) φορές αναγνωρίζουμε με την πρώτη ματιά πως το Hôtel Sidi Driss είναι το πατρικό σπίτι της οικογένειας Λαρς που φιλοξενούσε τον νεαρό Λουκ Σκάιγουοκερ πριν ξεκινήσει για το ταξίδι που τον έκανε θρύλο. Από τον μακρινό πλανήτη Tatooine κατ’ ευθείαν στη Γη, τα υπόγεια δωμάτιά του βρίσκονται περιμετρικά της ασβεστωμένης αυλής, σκαλισμένης σε ψαμμίτη (sandstone). Η τιμή του δωματίου είναι περίπου στα $10 (7.70€), οπότε μην περιμένετε ίχνος πολυτέλειας και ειδικών παροχών. Για την ακρίβεια, το κάθε δωμάτιο κατά βάση αποτελείται μονάχα από ένα κρεβάτι μέσα σε μία σπηλιά. Αν λοιπόν επιλέξετε να κοιμηθείτε εκεί, may the force be with you. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, φυσικά, απευθύνεται σε φανατικούς θαυμαστές της σειράς ταινιών Star Wars οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να φύγουν από εκεί με πνευμονία μόνο και μόνο για να μπορούν να πουν «κοιμήθηκα στο σπίτι του Λουκ Σκάιγουοκερ». How cool is that?

Library Hotel, Νέα Υόρκη
Το ότι μπορούσατε να απαριθμήσετε όλα τα βιβλία του Καρόλου Ντίκενς μπορεί να μη σας εξασφάλισε και πολλές προσκλήσεις στα cool πάρτι του σχολείου σας, όμως αυτό δε σημαίνει πως το διάβασμα δεν είναι cool. Για όλους τους old-school βιβλιοφάγους εκεί έξω, λοιπόν, που σνομπάρουν τα iPad και τα ηλεκτρονικά βιβλία γιατί τους αρέσει να νοιώθουν το βάρος και να οσφραίνονται την μυρωδιά της κάθε σελίδας, το Library Hotel είναι ο παράδεισός σας. Το ζεστό αυτό boutique hotel που βρίσκεται δίπλα στη New York Public Library ακολουθεί το Dewey Decimel σύστημα οργάνωσης. Κάθε όροφος είναι αφιερωμένος σε μία κατηγορία βιβλίων, πχ: 12ος όροφος – θρησκεία, 3ος όροφος κοινωνικές επιστήμες κ.λ.π., ο καθένας με εκτενή και πλούσια βιβλιοθήκη. Αν δεν έχετε σκοπό να μείνετε πολύ καιρό στο ξενοδοχείο, αποφύγετε τους τεράστιους τόμους της ρώσικης λογοτεχνία

Keywords
Τυχαία Θέματα