Τα τρία «βήματα» της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή – Σε κατάσταση σοκ ο τέταρτος που σώθηκε

Το βίντεο που κατέγραψε ορισμένες από τις κινήσεις των δραστών αλλά και των θυμάτων έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής με μοναδικό τους μέλημα να οδηγηθούν στο τέλος των ερευνών.Οι υπεύθυνοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναλύει και μελετούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή της διπλής δολοφονίας, όπως σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγραφεί – αλλά πολύ περισσότερο επικεντρώνονται στην εικόνα του εκτελεστή.

Το πρώτο βήμα είναι η συλλογή στοιχείων, να συγκρίνουν το σωματότυπο με υπόπτους από το χώρο των ένοπλων

οργανώσεων.

Οι εικόνες λίγο μετά το δολοφονικό χτύπημα

Βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει τον πανικό που επικράτησε μετά τη δολοφονική επίθεση ενώ οι δύο νεαροί κείτονται νεκροί. Περίοικοι έχουν συγκεντρωθεί και τα ασθενοφόρα είναι καθ’ οδόν. Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπάρχει και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει καρέ καρέ τη δολοφονική επίθεση.

Ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής:

Ο δεύτερος άξονας ερευνών ήταν ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και η αποκρυπτογράφηση του δρομολογίου διαφυγής. Άμεσα όμως η μηχανή στο Ρέμα Χελιδονούς, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, και είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Στο τρίτο επίπεδο, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων. Ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αντιτρομοκρατική έχει η κατάθεση που θα δώσει το τέταρτο μέλος της ΧΑ που ήταν μαζί με τους δυο νεκρούς και τον ένα σοβαρά τραυματία έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

Μάλιστα, τον πυροβόλησαν δύο φορές, χωρίς να το πετύχουν. Ο νεαρός άνδρας δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής, έχουν μιλήσει με αστυνομικούς περισσότεροι από 30 αυτόπτες μάρτυρες.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γεώργιος Γεννηματάς σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Αλέξανδρος Γέροντας, ο 29χρονος τραυματίας από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή ενώ χθες το απόγευμα παρουσίασε ταχυκαρδία, κάτι που ανησύχησε του γιατρούς.

Ο ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου στο Νέο Ηράκλειο κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές. Η μαρτυρία του θεωρείται κρίσιμη καθώς ο συγκεκριμένος έμπορος βρέθηκε στο δρόμο των δραστών στο χθεσινό διπλό φονικό. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες του φώναξε «Φύγε από εδώ π….. γιατί θα σε φάω».

Απέναντι από το σημείο της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο ήταν και ο κ. Γιάννης, ο οποίος περιέγραψε στον Real Fm την κατάσταση που επικράτησε και τους πυροβολισμούς που άκουσε.

«Ήμουν ακριβώς απέναντι από το σημείο που έπεσαν τα παιδιά νεκρά στην άσφαλτο», είπε ο κ. Γιάννης.

Επίσης, μία αυτόπτης μάρτυρας του χθεσινού φονικού στο Νέο Ηράκλειο, μίλησε στο Mega. Η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν δόθηκαν για ευνόητους λόγους στη δημοσιότητα, μίλησε με λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα», δήλωσε στο MEGA άλλος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Τα νέα δεδομένα στο αντάρτικο πόλης

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο, απλά τώρα τα θύματα είναι δύο και ένας που χαροπαλεύει...

Σαράντα μήνες μετά το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, με θύμα τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και, ενώ υπήρχε η αίσθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η εγχώρια τρομοκρατία σε επίπεδο εκτελεστών έχει ξεδοντιαστεί, ήρθε το διπλό φονικό στο Ηράκλειο, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Και μπορεί να υπήρχαν βόμβες, επιθέσεις με γκαζάκια ακόμη και πυροβολισμοί στην περίπτωση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, όμως σκηνικά όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση στα τέσσερα μέτρα δύο ανώνυμων μελών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχαν.

Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγει νέα σελίδα σε αυτό που λέμε σύγχρονο αντάρτικό πόλης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα