Τα βρήκαν Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο

Συμφωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των θεσμικών φορέων με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, αποσκοπεί στο να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup

της ερχόμενης Δευτέρας.

Αιχμές Σουλτς - Ανησυχία Γιούνκερ

Αιχμές κατά της Αθήνας άφησε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υποστηρίζοντας ότι η «ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει ισορροπία στο εσωτερικό της».

Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα του Eurogroup εξέφρασε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αρχίζουν με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία στην Ουκρανία.

Η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι ωστόσο άρχισε τελικά στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

The post Τα βρήκαν Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα