Τατσόπουλος: Αν με καλέσουν οι 58 θα πάω – Τι ειπώθηκε στο ραντεβού με Τσίπρα

Δεν επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Τονίζει μάλιστα πως επιθυμεί να είναι μέσα στην επόμενη Βουλή και πως πίσω του υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να παραδώσει την έδρα.

Δίνοντας συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm ξεκαθάρισε πως το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

είναι οριστικό. Σε ερώτηση για το αν τον καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει, απαντά ότι «αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και οπερέτες που συμβαίνουν στα άλλα κόμματα. Αν δεν αλλάξουν δραματικά οι συνθήκες δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση».

Ωστόσο δεν θα έλεγε όχι στο κάλεσμα των 58: «Ασφαλώς και θα πάω να μιλήσω, αφού τους θεωρώ φυσικούς συμμάχους. Όλοι αυτοί της Κεντροαριστεράς πρέπει να κατέβουν σε κοινό μέτωπο. Αν δεν συμβεί αυτό και κατέβουν αυτόνομα θα είναι ολέθριο λάθος...».

Όσον αφορά το τελευταίο του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και το «βελούδινο» διαζύγιο με το κόμμα της Αριστεράς τόνισε ότι δεν του ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει την έδρα του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτησε, ο Τσίπρας όχι γιατί γνώριζε ήδη πως δεν θα την παραδώσω την έδρα. Όταν ένα μεγάλο κόμμα απευθύνεται σε κάποιον που δεν είναι κομματικός προσδοκά πως μέσω αυτού θα πάρει νέα πελατεία, θα προσεγγίσει ψηφοφόρους που δεν είναι δικοί του. Εγώ είχα πει πως εάν έρθω σε συνειδησιακή ρήξη με το κόμμα θα παραιτηθώ και θα δώσω και την έδρα. Δεν είχα πει ότι το κόμμα θα χρησιμοποιεί την έδρα για να με κρατάει "ήσυχο". Είναι αμφίδρομη η σχέση: ήρθα όγδοος στη Β' Αθηνών σε 13 που βγήκαν – προφανώς πολλοί περιμένουν την έδρα μου».

Και πρόσθεσε: «είχε καλλιεργηθεί ένα άρρωστο κλίμα, όχι στα ψηλά κλιμάκια αλλά στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είμαι φυτευτός και πράκτορας! Όλοι πλέον ασχολούνταν με τις δηλώσεις του... πράκτορα. Όλο αυτό το πράγμα διαλύθηκε μέσα σε 24 ώρες – τώρα μπορούμε να ακούμε πια ο ένας τον άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα