Τέλος (;) Παπανδρέου μετά τις εκλογές

10:15 5/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να κατέβει ούτε ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές.

Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος

Τύπου του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης, αποφασίστηκε ομόφωνα εκ νέου συνεδρίαση του οργάνου στις 12 Ιανουαρίου, όπου θα παρουσιαστεί εισήγηση για τη γενικότερη πορεία του Κινήματος, ενόψει των εθνικών εκλογών, και για τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση θα κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, που θα συγκληθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο της εισήγησης θα γίνει από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Έξαρχο με τη βοήθεια του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της ΚΟ, ώστε, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, να αποτυπωθούν και να συντεθούν ολοκληρωμένα οι απόψεις ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Αν στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασιστεί ότι η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά από τις εθνικές εκλογές, το Σώμα θα αποφασίσει και την ακολουθητέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, αν το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι η εκλογή προέδρου του Κινήματος θα γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές, τότε ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε την ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι υπήρξε κοινή θέση του ΠΣ για ολόπλευρη συμβολή στην προσπάθεια της παράταξης, ώστε να δοθεί ο εκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη της στρατηγικής του κόμματος, του προγράμματός του, αλλά και τις αποφάσεις της διετούς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων της αξιολόγησης και του απολογισμού του κυβερνητικού του έργου.

Πρόταση Παπανδρέου για δυαρχία
Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στα μέλη του οργάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του, μετά τις εθνικές εκλογές.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή και την ανάδειξη Εθνικού Συμβουλίου, γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στη συνέχεια, μετά τις αποφάσεις που θα λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο, να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να συγκληθεί Συνέδριο εκλογικού προγράμματος ή Συνδιάσκεψη. Επίσης, στην επόμενη περίοδο το Πολιτικό Συμβ

Keywords
Τυχαία Θέματα