Τέρμα τα κινητά στις Πανελλήνιες – Θα μηδενίζονται οι παραβάτες

Αντιμέτωποι με τον μηδενισμό θα είναι οι μαθητές οι οποίοι προσέρχονται να γράψουν στις Πανελλήνιες έχοντας μαζί τους κινητό τηλέφωνο.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, δικαστική απόφαση τάσσεται υπέρ της ολοκληρωτικής απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στις εξετάσεις και επικυρώνοντας την βαθμολόγηση με μηδέν σε περίπτωση που εντοπιστεί, είτε αυτό χρησιμοποιείται είτε όχι. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε

πως ο μηδενισμός του γραπτού δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν αποτελεί δυσανάλογη κύρωση σε βάρος του μαθητή. Μάλιστα στην δικαστική απόφαση 1005/13 αναφέρεται πως τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν την πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των πληροφοριών του Διαδικτύου, ενώ ο χρήστης μπορεί παράλληλα να επικοινωνήσει με άλλα πρόσωπα εκτός εξεταστικών κέντρων για να πληροφορηθεί επί των θεμάτων.

Μάλιστα σε συγκεκριμένη περίπτωση τηλέφωνο μαθητή χτύπησε 10 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της εξέτασης. Ο μαθητής το παρέδωσε στους επιτηρητές, έγραψε άλλες πέντε γραμμές στο χαρτί του και έφυγε. Εξηγώντας, είπε πως το είχε μαζί του επειδή ήταν η τελευταία μέρα εξετάσεων και είχε πάρει μαζί του την συσκευή για πρώτη φορά προκειμένου να συναντηθεί με τους φίλους του μετά το τέλος της εξέτασης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα