Τετ α τετ Χατζηδάκη-Μοσχοβισί στο Παρίσι

Με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί, συναντήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στο Παρίσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν στην πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα καθώς και σε θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας. Συζήτησαν επίσης την προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης

για την ίδρυση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Ο κ. Μοσχοβισί δεσμεύθηκε ότι εκπρόσωπος της Γαλλικής Κυβέρνησης θα συμμετάσχει στην ομάδα έργου για τη σύσταση του Ταμείου. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι η γαλλική πλευρά θα εξετάσει στο προσεχές διάστημα τη συμμετοχή της Γαλλίας στο ταμείο με κεφαλαιακή στήριξη.

Η συνάντηση των δύο, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Χατζηδάκη στη Γαλλία, ο οποίος είναι προσκεκλημένος του Γάλλου Υπουργού Παραγωγικής Ανάκαμψης κ. Αρνάντ Μoντεμπούρκ, προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπη διυπουργική διάσκεψη για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Στην ίδια διάσκεψη συμμετείχαν έξι ακόμα Ευρωπαίοι Υπουργοί καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Αντόνιο Ταγιάνι..

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Pier Carlo Padoan με τον οποίο συζήτησαν την πορεία συνεργασίας του Διεθνούς οργανισμού και της Ελλάδας για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα