Θέλεις να ρίξεις την αρτηριακή σου πίεση; Κάτσε 20 λεπτά στον ήλιο!

18:27 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους όσοι βασανίζονται από υψηλή πίεση αίματος. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η ηλιοθεραπεία, για περίπου 20 λεπτά κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει κατά πολύ την πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά και καρδιακής προσβολής!

Επίσης, δηλώνουν, πως τα θετικά που μπορεί να αποκομίσει κανείς από την έκθεση στον ήλιο, υπερβαίνουν κατά πολύ το ρίσκο για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Φυσικά,

σε καμιά περίπτωση δεν αψηφούν το γεγονός πως οι αχτίδες του ηλίου έχουν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά θεωρούν, πως ο περιορισμένος χρόνος των 20 λεπτών, δεν θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο κάποιον οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση των ερευνητών του Εδιμβούργου, κατά τη διάρκεια της 20λεπτης ηλιοθεραπείας, οι φλέβες και οι αρτηρίες εξαπολύουν τη χημική ουσία, γνωστή ως μονοξειδίου του αζώτου. Αυτό με τη σειρά του, μειώνει την πίεση, με αποτέλεσμα την ίδια πτωτική πορεία να ακολουθούν και οι πιθανότητες εμφάνισης κρούσματος εγκεφαλικού ή εμφράγματος.

Τέλος, για να ενισχύσουν τη θεωρία τους σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος και με τη βοήθεια των στατικών στοιχείων σημειώνουν: «Πάνω από 159.000 Βρετανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αντίστοιχα, από τον καρκίνο του δέρματος πεθαίνουν 2.750».

Keywords
Τυχαία Θέματα