Τι αποφάσισαν Σαμαράς-Βενιζέλος στο Μαξίμου – Πώς τελείωσαν με το Πολυνομοσχέδιο

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν οι κυβερνητικοί εταίροι προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο πριν αυτό κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr στην σύσκεψη ήταν παρόντες πλην του Αντώνη Σαμαρά και το7υ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας

και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχέλάκης και σε αυτήν συζητήθηκαν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να καμφθούν οι αντιδράσεις τόσο στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε τελικά, μεταξύ άλλων, πως όσοι κατέχουν διδιακτορικά και μεταπτυχιακά δεν θα μετατεθούν και θα παραμείνουν στις θέσεις που έχουν στους Δήμους. Ο αριθμό αυτός δεν ξεπερνά τα 40-50 άτομα.

Παράλληλα για το οικονομικό παρατηρητήριο στους Δήμους αποφασίστηκαν τα εξής:

Αποσύρεται η διάταξη για ποινικές ευθύνες δημάρχων αν αποκλίνουν από προϋπολογισμούςΑπελευθερώνεται η διάταξη που αναφέρει ότι Παρατηρήριο θα έχει τον έλεγχο των προϋπολογισμών δήμων

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε επίσης πως οι αποσύρονται από την κινητικότητα όσοι σχολικοί φύλακες έχουν κοινωνικά κριτήρια (ανάπηροι, άνεργοι στην οικογένεια) ή μεταπτυχιακά/διδακτορικά. Για τις ειδικότητες υγείας που καταργούνται από τα επαγγελματικά Λύκεια, οι εργαζόμενοι εκεί θα απορροφηθούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο που θα προβλέπει δημιουργία νέων ειδικοτήτων. Όσοι φοιτούν στα επαγγελματικά Λύκεια σε κατηγορίες που καταργούνται θα ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα