Τι απαντούν στον ΟΠΑΠ για τις «απειλές» που δέχονται σύμφωνα με τους Financial Times

Σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς απέδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος δημοσιεύματα στο Τύπο περί πιέσεων της Εmma Delta, του πλειοδότη στο διαγωνισμό για την πώληση του 33% της εταιρείας, για ακύρωση στοιχείων της συμφωνίας (τεχνολογικό πάροχο και σύμβαση λαχείων).

Το δημοσίευμα των Financial Times,

έφερε τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ να δέχεται πιέσεις για να μην υπογράψει τη σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ.

Την ίδια ώρα πάντως, η Η Εmma Delta δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει και επενδύσει στον ΟΠΑΠ, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθεση με τα παραπλανητικά -όπως τα χαρακτηρίζει- δημοσιεύματα και φημολογίες δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του ΟΠΑΠ.

«Η Εmma Delta θα ήθελε να επαναλάβει ότι, αντίθετα με πρόσφατα παραπλανητικά δημοσιεύματα και φημολογίες, δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του ΟΠΑΠ. Η μοναδική ανησυχία της Emma Delta είναι να διασφαλίσει πως το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα μέρη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ιστορικό των απειλών

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα των Financial Times, η Emma Delta, στην οποία συμμετέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Jiri Smejc, ήταν η μόνη που έκανε προσφορά για το 33% του οργανισμού.

Η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει, λόγω της εμπλοκής της Intralot, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που έφεραν στη δημοσιότητα οι Financial Times, η Emma Delta απαιτεί μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot (αξίας 110 εκατ. ευρώ) για παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού, η οποία υπεγράφη λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Επίσης απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία που προβλέπει τη διεξαγωγή του Λόττο για 12 χρόνια, συμφωνία στην οποία επίσης εμπλέκεται η Intralot.

Σύμφωνα με email, που επικαλούνται οι Financial Times, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος, έχει κάνει αναφορά σε απειλητικά τηλεφωνήματα, που φέρεται να δέχθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

"Με προσέβαλε σε πολλές περιπτώσεις. Αν τολμήσεις να υπογράψεις (τα συμβόλαια για Intralot και λοτταρία), θα σου κόψω το κεφάλι", φέρεται να του είπε ο Δ. Μελισσανίδης στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα γράφει στο email του ο κ. Λουρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα