Τί σημαίνει «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ»;

Το κύμα της μαζικής, δημόσιας παραδοχής ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο. Στα social media τουλάχιστον. Γιατί προσωπικά δεν χρειάστηκε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο καθένας για τον εαυτό του, τους δικούς του και τους φίλους του ήξερε ότι το ενστερνίζονται, ήταν αυτονόητο να συμβαίνει. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) άρχισαν να το αμφισβητούν.

Τα βλέπει όλα πράσινα ο Γιάννης Τσαούσης

Στην αρχή πιστέψαμε ότι μας «γλεντάνε», μέχρι που με τρόμο ανακαλύψαμε ότι το εννοούνε. «Τί βλακείες είναι αυτές που λέτε και

γράφετε συνέχεια; Εγώ φυσικά και δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν ήμουνα.». Ναι κουκλίτσα μου, μας έπεισες...

Για να τελειώνει άπαξ και δια παντός αυτή η πλάνη, που συχνά φτάνει στα όρια της ασέβειας και της βεβήλωσης, αναγκαζόμαστε να κάνουμε λίγο πιο «λιανά» μερικά πράγματα που επεξηγούν το γιατί «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ». Όχι μέχρι του σημείου της ανάλυσης-παράλυσης βέβαια, γιατί εκεί θα χανόταν η ουσία του θέματος. Δεν θα παραδώσουμε, όμως, τα άγια τοις κυσί επειδή μια χούφτα αντιδραστικά και επιλήσμονα τρολς νομίζουν ότι θα έχουν καλύτερη τύχη στο μέλλον μόνο αν διαγράψουν το παρελθόν τους.

Είμαστε ΠΑΣΟΚ γιατί όλοι έγιναν ΠΑΣΟΚ

-Η γενιά του Πολυτεχνείου, «του ‘60 οι εκδρομείς», όσοι είδαν το ΠΑΚ με καλό μάτι, ο μισός ελληνικός λαός που το 1981 έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είναι ΠΑΣΟΚ.

-Όσοι ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν στον ήλιο μοίρα, είναι ΠΑΣΟΚ. Οι αποκλεισμένοι, οι περιθωριοποιημένοι, οι παρίες της κοινωνίας, όλοι βρήκαν μια γωνίτσα να ζεσταθούν. Ένα τζάκι που το ΠΑΣΟΚ τους έδωσε, γι’ αυτό κι αυτοί τα Χριστούγεννα ακόμα στολίζουν τα σπίτια με φωτογραφίες του Αντρέα με σκούφο και γενειάδα. Κάτι ξέρουν.

-Αυτοί που πέθαιναν στο σπίτι τους αν δεν είχαν λεφτά και σώθηκαν από το ΕΣΥ, οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που πήραν ένα κομμάτι από τα πακέτα Ντελόρ για να βελτιώσουν τις καλλιέργειες της γης τους και οι πτηνοτρόφοι που επιδοτήθηκαν για να φτιάξουν τεράστιες βιομηχανικές μονάδες, για να μπορούμε τώρα όλοι να τρώμε ντόπια κοτόπουλα κορυφαίας ποιότητας, είναι ΠΑΣΟΚ.

-Αυτοί που έβαλαν το ζαβό ανηψάκι τους στο Δήμο, αυτοί που έγιναν σύμβουλοι, προμηθευτές και μεσάζοντες έτσι γενικώς. Όλους όσους θα δεις ανοίγοντας οποιαδήποτε πόρτα σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή δημόσιο κτήριο να κάθονται και να λύνουν σταυρόλεξα ή να τρώνε φασολάκια από τάπερ ενώ ο κόσμος περιμένει στην ουρά να τον εξυπηρετήσουν, είναι ΠΑΣΟΚ.

-Οι απαίδευτοι κοιλαράδες-δημοτικοί σύμβουλοι με τις Μερσεντές, οι Τράγκες, οι Κύρτσοι και οι Κουρήδες που πήραν για πάρτη τους τη μισή κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ τα τελευταία 30 χρόνια, είναι ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτοί που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, κύριε;

-Κι αυτοί ΠΑΣΟΚ είναι. Γιατί από το ΠΑΣΟΚ έζησαν τουλάχιστον μια περίοδο της ζωής τους, τότε που το ΠΑΣΟΚ δεν έδινε μόνο «πράσινες» παροχές, έδινε σε όλους όσους ζητούσαν. Κι αυτό λέγεται σοσιαλισμός στην πράξη.

-Δεν ψήφισαν λόγω παράδοσης ή λόγω φόβου ότι θα γίνει μανούρα στην οικογένεια αν μαθευτεί ή επειδή ήταν επαναστατημένοι νέοι που θέλησαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Όμως, έτσι ή αλλιώς, όλοι στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν όταν καταλαβαίνουν ότι με το ΠΑΣΟΚ όλα θα ήταν καλύτερα. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε τον τρόπο να το κάνει αυτό πραγματικότητα.

-Ούτε εγώ έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει μήπως ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ; Θα τολμούσα ποτέ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο; Αυτό θα ήταν τρέλα!

-Δεν έχει σημασία η μη ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που ξέρεις τι εστί ΠΑΣΟΚ. Για ‘σένα, την οικογένειά σου, τον περίγυρό σου. Τι σημαίνει για τη χώρα. Ούτως ή άλλως, όσοι έχουν ψηφίσει Σύριζα, Ελιά, Δημάρ, Κιδησό και τα ρέστα ΠΑΣΟΚ είναι, επί «Τσοβόλα δώστα όλα» είδαν προκοπή, απλώς δεν γουστάρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και κάνουν «μούτρα» για λίγο καιρό.

-Ακόμα κι αυτοί, ποτέ δεν αντιστάθηκαν στη σαγήνη του λόγου του Αντρέα. Ο Αντρέας ήταν πατερναλιστής στις δημόσιες εμφανίσεις του κι αυτό κινητοποιούσε τα συναισθήματα όλων. Γιατί ο Αντρέας ήταν για όλους ο μεγάλος αδερφός, ο θείος ή ο νονός που δεν είχαν ποτέ. Άρα στο βάθος της καρδιάς τους, ήταν ΠΑΣΟΚ.

Οι πιτσιρικάδες, όμως; Κι αυτοί ΠΑΣΟΚ είναι;

-Ειδικά αυτοί. Γιατί τους τα έχουν πει οι δικοί τους και ξέρουν. Ξέρουν και από μόνοι τους, άλλωστε, τι σημαίνει «γλυκό ψωμάκι», έχουν τη γεύση του στον ουρανίσκο τους. Γνωρίζουν σε ποιον οφείλεται το γλυκό ψωμάκι αυτό και άρα κατανοούν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί -ακόμα και σε συνθήκες εκτεταμένης κοινωνικής κρίσης- να δώσει λύσεις.

-Έχουν ρωτήσει κι έχουν μάθει ότι κάθε περίοδος που ο λαός ζούσε καλά, κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Έχουν ρωτήσει κι έχουν μάθει ότι όσα μεγάλα έργα έγιναν σ’ αυτό το δόλιο τον τόπο, τα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Μετά το συγκρίνουν με τα τωρινά χάλια και ονειρεύονται μια ποιότητα ζωής που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τους δώσει, γιατί αποδεδειγμένα ήταν το μόνο που κατόρθωσε να την προσφέρει απλόχερα στους Έλληνες. Πώς, λοιπόν, να μην είναι ΠΑΣΟΚ;

-Έχουν διαβάσει τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου. Έχουν δει φωτογραφίες, έχουν ακούσει διηγήσεις. Ξέρουν ότι υπήρχε μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή, που ο κόσμος ζούσε ξέγνοιαστα και χαμογελούσε ολημερίς χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Μια εποχή που καθένας ήξερε ότι έχει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι το μεσημέρι κι ένα αυθαίρετο στο χωριό εξασφαλισμένα. Γι’ αυτό και τα μπαλκόνια στόλιζαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ όλο τον χρόνο, γιατί ο λαός ξέρει να τιμά αυτούς που τον φροντίζουν πραγματικά. Άρα το ΠΑΣΟΚ είναι κληρονομικό, περνάει από γενιά σε γενιά, είναι όχι μόνο στην ψυχή αλλά και στο DNA μας.

Είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς. Οι προηγούμενοι, οι τωρινοί και οι επόμενοι. Και το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει η δική μας Κιβωτός του Νώε, το απάγγειο και το απανέμι μας. Ένα καταφύγιο μακριά από τη βαρβαρότητα της εποχής, που πάντα θα νιώθουμε σπίτι. Μέχρι τα πράγματα να βρουν το δρόμο τους και το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει.

The post Τί σημαίνει «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ»; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα