Τι θα μας ζητήσει η τρόικα μετά τη δόση…

Oι διαβουλεύσεις για τα νέα μέτρα, οι επερχόμενες τροποποιήσεις στο συνταξιοδοτικό και το άρθρο του Spiegel κυριαρχούν και σήμερα στο περίπτερο.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά με Τρόικα και συγκυβερνήτες του».

Η εφημερίδα γράφει ότι «δύο πολύ δύσκολες εξισώσεις καλείται

να επιλύσει ο Αντώνης Σαμαράς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η πρώτη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η δεύτερη σε αυτές με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. «Τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά», διαμηνύει το Μαξίμου, υψηλόβαθμα στελέχη του οποίου κάνουν λόγο για την «τελευταία ευκαιρία της χώρας»».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πέταξαν έξω τον Γιώργο!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η οργή των απανταχού Ελλήνων για τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μεγαλώνει. Εργαζόμενοι και φοιτητές που αντιλήφθηκαν την παρουσία του κ. Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου, όπου βρισκόταν με παρέα, τον υποχρέωσαν να το βάλει στα πόδια για να γλιτώσει την μήνιν τους».

ΕΘΝΟΣ: «Σε επιτήρηση οι υπουργοί για τις δαπάνες».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στον εξονυχιστικό έλεγχο του Γ. Στουρνάρα περνούν οι δαπάνες όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων. Με στόχο την κατά γράμμα εκτέλεση του Προϋπολογισμού θα ισχύσει για το καθένα ξεχωριστό μνημόνιο. Κάθε παρεκτροπή θα επισύρει περικοπές κονδυλίων και τοποθέτηση επιτρόπου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ανίερη «συμμαχία» Εβραιομασόνων – Ισλαμιστών εναντίον του Ελληνισμού!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ούτε ο Ισλαμισμός κατάφερε να «ξεφύγει» από την μοίρα που του ετοίμασε ο Σιωνισμός».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ξαφνική αλλαγή σε εφάπαξ και συντάξεις».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αποσύρεται από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ η επιβολή αναδρομικής εισφοράς 1% ως 3% στο εφάπαξ, αλλά εξετάζεται οι μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να ξεκινούν από το 5% (αντί 3%) και να ξεπερνούν το 20% για συνολικό ποσό σύνταξης (κύρια, επικουρική, μερίσματα) άνω των 3.000 ευρώ!».

ΕΣΤΙΑ: «Κράτος οπερέττα και λίστες».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «πριν από δύο περίπου χρόνια, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επι κεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ επέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ένα ηλεκτρονικό αρχείο».

Η ΑΥΓΗ: «Πρόβα εκτροπής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης Σαμαρά: Περιστέλλει δικαιώματα, καταστέλλει ελευθερίες, συγκαλύπτει βασανισμούς. Ασπίδα προστασίας Δένδια στους βασανιστές αστυνομικούς. Μέρες ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ, «κόπηκαν» οι δημοσιογράφοι της πρωινής εκπομπής Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη γιατί τόλμησαν να αναφερθούν στα βασανιστήρια και τις δηλώσεις Δένδια».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Αυθαίρετα: Διαγραφή προστίμων όσων ενταχθούν στη ρύθμιση».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «για τη διαγραφή των προστίμων θα υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου η οποία θα πρέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα