Το Just The 2 Of Us που θα το βλέπουν… Just The 2 Of Them και η αξία της Ζέτας

07:43 3/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Just The 2 Of Us ήρθε για να μας επιβεβαιώσει πράγματα για πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και να μας μάθει καινούργια. Τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι όχι από όσα είδαμε ώστε να γίνει καλύτερο ένα σόου που απείχε παρασάγγας από το πρώτο και ήρθε σε κακό timing.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, επισημαίνοντας κάποια δεδομένα που θα βοηθήσουν στην κρίση μας και θα θέσουν τις απαιτήσεις του τηλεοπτικού κοινού όσο πιο κοντά στο εφικτό από την πλευρά του MEGA.

Το Just The 2 Of Us παρότι γνωρίζουμε ότι θα έβγαινε στο δεύτερο μισό της σεζόν από τον Ιανουάριο περίπου, είναι ένα σόου που είχε πολύ λίγο χρόνο για να χτιστεί από κάθε άποψη. Κι αυτό δεν τεκμαίρεται από απλή γνώση, αλλά από λογική σκέψη.

Επιπλέον, στην στελέχωση του είχε το μείον ότι είναι μετά το Dancing With The Stars και το Your Face Sounds Familiar σε προγραμματισμό, οπότε πολλά από τα καλά χαρτιά των δύο αυτών σόου βγήκαν off the table για τους ιθύνοντες του καναλιού και μίκρυνε το πεδίο επιλογών.

Τι είδαμε λοιπόν χθες βράδυ;

Η Ζέτα Μακρυπούλια και... το Ζετάκι

Η Ζέτα Μακρυπούλια ήταν από τα δυνατά σημεία του σόου, πάνω στο οποίο πόνταραν οι ιθύνοντες όταν την επέλεξαν. Όμως η εικόνα της έμπειρης και εξαίρετης Ζέτας από το Dancing άλλαξε. Και είναι απόλυτα λογικό τόσο για το δικό της μερίδιο, αφού άλλαξε στέγη και είναι ένα νέο ξεκίνημα, όσο και για το κομμάτι που αφορά τους συνεργάτες της τους οποίους δεν ξέρει ώστε να αισθανθεί ο εαυτός της εξ αρχής. Από ένα σημείο κι έπειτα πάντως το βρήκε και έκανε το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει. Και με τη Ζέτα δε χρειάζεται να ανησυχούμε καθώς από το επόμενο κιόλας live θα είναι αυτή η άνετη παρουσιάστρια που το έπαιζε στα δάχτυλα.

Η λειψή κριτική επιτροπή

Αυτό το «καλύτερο» θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο αν βοηθούσε λιγάκι και η κριτική επιτροπή, γιατί πάντα στην τηλεόραση και σε αυτά τα σόου δεν μετράνε μόνο οι ικανότητες του παρουσιαστή, αλλά και το feedback που έχει. Και η κριτική επιτροπή που θα μπορούσε να βοηθήσει απουσίαζε. Τη εξαιρέσει του Γιώργου Θεοφάνους, ο οποίος μας άρεσε και στο X-Factor, οι άλλοι δύο δεν έπεισαν.

Η Ρούλα Κορομηλά σε ρόλο βοηθητικό της Ζέτας πλέον, μας είχε δείξει από το Greek Idol ότι το προσκήνιο, το μπροστά από την κάμερα δεν είναι κάτι που της ταιριάζει, τουλάχιστον αυτό εκλαμβάνει το κοινό και το αυτό απεδείχθη ξανά. Ίσως να την έχει ξεπεράσει η εποχή της.

Ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο σκηνοθέτης των Κλεμμένων Ονείρων, τα πήγε σχετικά καλά στο ρόλο του, τηρουμένων των προσδοκιών, αν και είχε μια δόση υπερβολής σε πολλά πράγματα. Πάντως, η επιλογή του παραξενεύει πολλούς, ημών συμπεριλαμβανομένων.

Τραγουδιστές και διαγωνιζόμενοι

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όταν καλείσαι να επιλέξεις τελευταίος μεταξύ τριών, από ένα καλάθι με 4 πράγματα, είναι αρκετά πιθανό αυτά που θα έχουν απομείνει να μην είναι αυτά που θα διάλεγες αν επέλεγες πρώτος. Προσωπικά, από τους 12 τραγουδιστές και τους 12 διαγωνιζόμενους, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που μου προκαλούν την επιθυμία να δω το σόου. Εκτός από τον Μάρκο Σεφερλή, ο οποίος είναι πάντα μια θετική αύρα που ελκύει, το ζευγάρι των Δημήτρη Μακαλιά και Αντιγόνης Ψυχράμη, την Ελισάβετ Σπανού και τον Μίνωα Θεοχάρη (κυρίως λόγω του Κάτω Παρταλίου), οι υπόλοιποι κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος και μόνο δεν κολλάνε σε τέτοιο σόου.

Το τρικ με τον Ουγγαρέζο

Από τα καλά του Just The 2 Of Us, η παρουσία του Δημήτρη Ουγγαρέζου στον ρόλο που είχε η Δούκισσα Νομικού στο πρώτο σόου, είναι ελπιδοφόρα και αυτή η σύνδεση με τα social media και η ανάγνωση ακόμα και των επικριτικών σχολίων είναι σίγουρα κάτι που μας άρεσε.

Οι συγκρίσεις

Εκ των πραγμάτων και ηθελημένα ή όχι, το JT2OU μπαίνει σε συγκρίσεις με τα υπάρχοντα σόου της τηλεόρασης που είναι το The Voice και το YFSF, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο ΑΝΤ1 έχει ένα μεγάλο προβάδισμα στο στήσιμο και την αξιοποίηση τέτοιων προγραμμάτων έναντι του MEGA.

Αντί συμπέρασματος: Επειδή οι πλειονότητα από όλους τους παράγοντες του σόου το κάνουν αυτό για πρώτη φορά και κανείς μας στην πρώτη του φορά δεν ήταν άψογος, θέλουμε να ελπίζουμε ότι όσο κυλάει ο καιρός θα καλυτερεύει. Άλλωστε, όλοι μας δικαιούμαστε μια μέτρια ως κακή μέρα στη δουλειά. Η τηλεόραση όμως είναι σκληρή και τίθεται στην κρίση του καθενός κάθε μέρα. Όσα λοιπόν ειπώθηκαν παραπάνω αφορούν τη χθεσινή και μόνο βραδιά...

Keywords
Τυχαία Θέματα