Το Spiegel αβαντάρει τον Σημίτη: Θα σώσει την Κίνηση των 58 αν πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στην «Κίνηση των 58» για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974 δημιουργείται μία ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών».

Υπό τον τίτλο «Νέα δύναμη από τα Αριστερά» το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι «58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την "Κεντροαριστερή Συμμαχία", η οποία θέλει να είναι υποψήφια στης ευρωεκλογές και δημοτικές

εκλογές της επόμενης χρονιάς», ενώ επίσης σχολιάζει το γεγονός ότι πολλοί σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι μπορεί να βρήκαν ένα νέο «σπίτι».

Το περιοδικό αναφέρεται επίσης στη δήλωση του πρώην πρωθυπουγού Κώστα Σημίτη, ο οποίος είπε ότι «η κίνηση αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο». Το Spiegel κάνοντας λόγο για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2015, σχολιάζει ότι ο κ. Σημίτης «θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών της νέας σοσιαλιστικής-φιλελεύθερης Κίνησης. Μπορούν να ωφεληθούν από αυτόν εάν όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2015. Τώρα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 6% και ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να "καλωσορίσει" την δημιουργία της Κεντροαριστεράς».

Τέλος, το άρθρο αναφέρεται και στον Νίκο Μπίστη ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της Κίνησης των 58, επισημαίνοντας ότι ο «πάλαι ποτέ υφυπουργός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ένας έκ των εμπνευστών της Κίνησης, επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών. Ο Μπίστης υπενθυμίζει ότι η ελληνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπέρ ή κατά της λιτότητας θέσεις».

Το περιοδικό καταλήγει, λέγοντας ότι η Ελλάδας «χρειάζεται μία νέα πολιτική ταυτότητα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα