Το Top5 της εβδομάδας (21-27/11)

Λίγα -έως ελάχιστα- πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση τη Δευτέρα το πρωί. Ένα από αυτά είναι η λίστα με τις νέες κυκλοφορίες δίσκων.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είναι και η εβδομάδα που δεν θα χρειαζόταν top5. Ένα top1 είναι υπέρ αρκετό και τα πράγματα είναι απλά: η Rihanna κυκλοφόρησε τη νέα της δουλειά σήμερα και λογικό είναι να ασχοληθούν όλοι μαζί της.
Το νέο άλμπουμ της 23χρονης καλλονής

έχει τον τίτλο “Talk That Talk” και είναι ο 6ος της δίσκος σε επτά χρόνια – ναι, μόνο το 2008 έκανε διάλειμμα και δεν έβγαλε κάτι καινούργιο. Βέβαια μην περιμένεις εντυπωσιακές αλλαγές στο “Talk That Talk” σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ της. Pop, r’n'b και πολλές dance δόσεις, με τα περισσότερα κομμάτια να γίνονται αμέσως επιτυχίες στα ραδιόφωνα και στα clubs, ενώ το σίγουρο είναι ότι ο δίσκος θα πιάσει κορυφή στα charts με το καλημέρα. Άλλωστε συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει εύκολα.

Στην σκιά της Rihanna, αλλά σε ανάλογο στυλ, κυκλοφορεί τη νέα της δουλειά και η Mary J. Blige. Η 40χρονη νεοϋορκέζα, που μουσικά περνάει τη 2η εφηβεία της, παρουσιάζει το “σίκουελ” του “My Life” του 1994, με τίτλο “My Life II… The Journey Continues (Act 1)” και ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία που είχε και ο δίσκος της πριν από 17 χρόνια. Αντίθετα σε πιο indie electro ύφος θα κινηθεί η Kate Bush με το “50 Words For Snow“. Ουσιαστικά αυτός είναι ο πρώτος της δίσκος από το 2005 που περιέχει μόνο νέα κομμάτια και η επιστροφή της δείχνει (μέχρι στιγμής) εντυπωσιακή.

Πάντως αυτή η εβδομάδα έχει και rock ακούσματα. Ο Chris Cornell παρουσιάζει το 4ο προσωπικό του άλμπουμ, έστω και live. Έτσι, στο “Songbook” θα βρούμε 17 κομμάτια, από το acoustic tour που πραγματοποίησε την περασμένη άνοιξη, ενώ εκτός από τα δικά του τραγούδια έχει διασκευάσει από John Lennon μέχρι Led Zeppelin. Τελευταίοι του top5 οι Nickelback, που μετά από 3 χρόνια επιστρέφουν με το “Here and Now“. Έναν δίσκο στο κλασικό τους ύφος, που σίγουρα θα πάει αέρα στις ΗΠΑ, αλλά στην Ευρώπη δεν τον βλέπω να τραβάει και πολύ. Άλλωστε δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο να πει.

Διαβάστε ακόμα:
* Οι πιο σέξι (& indie) φωνές

* Στο iPod της Lykke Li

Keywords
Τυχαία Θέματα