Το casting στα χειρότερά του

Τι και αν είναι ταλαντούχοι και γνωστοί ηθοποιοί, με πλούσιο βιογραφικό; Τελικά μερικοί ρόλοι δεν τους ταιριάζουν, ότι κι αν κάνουν.

Από τον Άγγελο Μαραγκό

Είναι φορές που παρακολουθώντας κανείς μια ταινία, μένει τόσο εντυπωσιασμένος από τους πρωταγωνιστές της, με αποτέλεσμα να αποδίδονται όλα τα εύσημα σε αυτούς και οι υπόλοιποι συντελεστές να μένουν στο περιθώριο της αφάνειας. Όταν, όμως, στην περίφημη διαδικασία του casting κάτι πάει στραβά, η δημοσιότητα γίνεται αντίστροφη και η κριτική παρουσιάζεται σκληρή. Πολλά δυνατά ονόματα του κινηματογραφικού στερεώματος έπεσαν θύματα αποτυχημένων επιλογών και βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν ρόλους που σε καμία περίπτωση δεν κολλούσαν με τους ίδιους. Δείτε 10 από αυτούς παρακάτω…

Hayden Christensen: Anakin Skywalker (Star Wars)
Ο νεαρός από τοVancouverανέλαβε να φέρει εις πέρας το πέρασμα του Anakin από την αθώα εφηβεία και την εκπαίδευση Τζεντάι στην ενηλικίωση και την ένωση του με τη Σκοτεινή Πλευρά (ως Darth Vader). “Θα προτιμούσαμε ένα τύπο με καρύδια” ήταν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά σχόλια για την έντονη κριτική που δέχτηκε ο εν λόγω ηθοποιός, που ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του δύσκολου σεναρίου του George Lucas.

Vince Vaughn: Norman Bates (Psycho)
Ω ναι. Ο αρκετά γελοίος και συνηθισμένος στο γνώριμο γι’ αυτόν στυλάκι της κωμωδίας, κλήθηκε να ερμηνεύσει το ρόλο του Norman Bates στη διασκευή του “Ψυχώ” από τον Gus Van Sant. Περιττές οι συγκρίσεις με τον προκάτοχο του ρόλου, Anthony Perkins, και επιστροφή του Vince στα ελαφρά, “για να περνάει η ώρα” εργάκια.

Keanu Reeves: Jonathan Harker (Dracula)
Μα είναι δυνατόν να βάζεις έναν Αμερικανό, μέτριο -σε γενικές γραμμές- ηθοποιό να υποδυθεί ένα χαρακτήρα που έχει βαριά αγγλική προφορά; Κι όμως, οι υπεύθυνοι του casting στο “Dracula” του Coppola το έκαναν πράξη, κάτι που έκανε τον “Neo” να δείχνει πολύ μικρός μπροστά στον “πολύ” Gary Oldman.

Rosie O’Donnell: Betty Ruble (Flintstones)
Από πότε η Betty των “Flintstones” ήταν χοντρή και κακάσχημη; Φαίνεται ότι για τους συντελεστές της ταινίας για τους διάσημους σπηλαιανθρώπους ήταν. Μόνο γι’ αυτούς όμως. Αλήθεια, είχαν δει ποτέ τους τα κινούμενα σχέδια;

Eli Roth: Sgt. Donny Donowitz (Inglourious Basterds)
Η “εβραϊκή αρκούδα” ήταν το προσωνύμιο του λοχία Donny Donowitz στο “Inglourious Basterds”. O κύριος Roth, όμως, δυστυχώς, ούτε το παρουσιαστικό, ούτε το τσαγανό, ούτε τις υποκριτικές ικανότητες είχε για να ενσαρκώσει όπως θα έπρεπε το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ας όψεται η φιλία του με τον Quentin Tarantino.

Ray Winstone: Mr. French (The Departed)
Στις περισσότερες ταινίες του, ο Winstone, με καταγωγή από το Hackney (βέρος Λονδρέζος), παίζει το “σκληρό”, το μόνιμα τσαντισμένο τυπά και ομολογουμένως το καταφέρνει καλά. Στον “Πληροφοριοδότη”, όμως, είχε το ρόλο ενός Αμερικανού γκάνγκστερ. Πώς να το κάνουμε, η προφορά μετράει και σε ορισμένες περιπτώσεις εκθέτει.

Nicolas Cage: The Ghost Rider
Πιστέψατε για μ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews