Το σχέδιο του Μαξίμου για να πειστούν Βενιζέλος-Κουβέλης – Τι αποκάλυψε ο Στουρνάρας

“Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν ευχάριστη. Ήταν όμως αναγκαία”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ αποκάλυψε πως ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, ο περίφημος ΝΕΡΙΤ, θα είναι

έτοιμος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τον τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως “οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή”.

“Είμαστε υποχρεωμένοι”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, “να προστατέψουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληνικού λάου. Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη. Η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα είναι αναγκαίο μετρό για τον εξορθολογισμό του κόστους σε έναν νέο φορέα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου”, ενώ υπογράμμισε πως “όσοι έχουν εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, ξέρουν ότι μόνο μεσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει η αλλαγή. Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή”.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως “έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύσταση του νέου φορέα. Το υπουργείο Οικονομικών εχει οριστει φυσικός διάδοχος της ΕΡΤ. Έχουμε ηδη προχωρησει στη σύσταση του οργάνου διαχείρισης και θα προχωρήσουμε στην αποζημίωση του προσωπικού, όταν εχουμε τα στοιχεια. Θα πρέπει να τονίσω την ευθύνη του προσωπικού, γιατί ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει τα στοιχεία, με τα όποια είναι χρεωμένος. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανή φορέα χρηστής διοίκησης, τον οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας”.

Η επόμενη κίνηση του Μαξίμου

Σχέδιο με το οποίο θα φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες εξετάζει το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μια πρόταση στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που θα προβλέπει την άμεση επαναλειτουργία του καναλιού με επαναλήψεις και προβολές προγράμματος “κονσέρβας”, μέχρι την έναρξη της ΝΕΡΙΤ (του νέου φορέα που αντικαθιστά την ΕΡΤ), που τοποθετείται στις αρχές Αυγούστου.

Η στελέχωση του ΝΕΡΙΤ

Πολλά από το πρόσωπα που βλέπαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες, πρόκειται να επαναπροωθηθούν στη ΝΕΡΙΤ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναζήτηση δημοσιογράφων που θα υπογράψουν καταρχάς δίμηνες συμβάσεις, που θα συναφθούν με το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα