Το “σπαθί” της τέχνης (vid)

Ποια ταινία σου αρέσει περισσότερο; Ο “Τελευταίος Σαμουράι” ή το “Kill Bill”; Για τον Korehira Watanabe δεν υπάρχει καμιά διαφορά, γιατί θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει και στις δύο.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Όταν ακούς το όνομα “Watanabe” είναι λογικό το μυαλό σου να πηγαίνει στον ιάπωνα master της electro Hiroshi Watanabe. Όμως αυτή τη φορά θα πρέπει να κάνες μια εξαίρεση από τον κανόνα. Γιατί ο Korehira Watanabe είναι ένας από τους μόλις 30 εναπομείναντες Ιάπωνες κατασκευαστές σπαθιών στον κόσμο.

Έχει τιμήσει την τέχνη,

που αναβιώνει αρχέγονες εποχές της πατρίδας του, για παραπάνω από 40 χρόνια, ενώ διακαής του πόθος ήταν η κατασκευή του μυθικού σπαθιού Koto. Ένα σπαθί, που η ιστορία το εξυμνεί, ως από τα πλέον θανατηφόρα όπλα των σαμουράι την εποχή των Heian και Kamakura (794-1333 μ.Χ.). Σε αυτό το ιδιαίτερο μικρού μήκους φιλμ, παρατηρούμε την αφοσίωση και την υπομονή που απαιτεί η δουλειά του (μόλις τα τελευταία 5 χρόνια είναι ικανός να φτιάξει μία ρέπλικα του μυθικού όπλου), αλλά και την πίστη στο σκοπό ενός επαγγέλματος, που χάνεται από την μνήμη της πατρίδας του.

Διαβάστε περισσότερα:
* Πάμε πόλεμο με τον Λάμπρο Χούτο

Keywords
Τυχαία Θέματα